Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτό το Σάββατο ο 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Κορυφαίοι αθλητές μεταξύ των χιλιάδων δρομέων από 56 χώρες ...

Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων συγκαταλέγονται στους περισσότερους από 18.000 δρομείς από 56 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., το Σάββατο 13 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται τόσο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που συνοδεύεται από νέο εντυπωσιακό ρεκόρ στον αριθμό των εγγεγραμμένων Ημιμαραθωνοδρόμων, όσο και από την παρουσία δρομέων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να περάσουν από τους πρώτους την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η διοργάνωση θα επιβραβεύει οικονομικά τους δέκα πρώτους Έλληνες και Ελληνίδες ημιμαραθωνοδρόμους, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους.

Επιπλέον, από τον φετινό «Νυχτερινό» και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., που θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, με αφετηρία στο Λιμάνι, στην κατηγορία ανδρών ξεχωρίζουν οι Κενυάτες Πολ Τιόνγκ και Σάμι Κίπνετιτς, ο Ιταλός Μαουρίτσιο Λορεντζέτι, καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Μενής, Γιώργος Καλαπόδης, Χαράλαμπος Πιτσόλης, Κώστας Αντωνόπουλος, Μιχάλης Καλομοίρης, Γιάννης Κρέκας, Μάριος Αποστολίδης και Θεόδωρος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου στην εκκίνηση θα βρεθούν η Κενυάτισσα Βίβιαν Κεμπόι και η Ιταλίδα Γκλόρια Μαρκόνι (νικήτρια στα 5.000μ. το 2016), μαζί με την Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (νικήτρια το 2015 και 2016), την Στέφανι Λεοντιάδου, τη Βίκυ Καραγεωργάκη (νικήτρια το 2012), τη Ράνια Ρεμπούλη, τη Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο, τη Μαρία Μαλάη, την Ειρήνη Μιχαλά και την Ντενίζ Δημάκη.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες θα αγωνιστούν ο τρις θριαμβευτής στην απόσταση Ιάσων Ιωαννίδης και οι Κωνσταντίνος Δρόσος, Δημήτρης Λιατίφης, Παναγιώτης Γραμμένος, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσες μεταξύ άλλων οι Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Γεωργία Δημητριάδου, Μαργαρίτα Ντίνα και Ζωή Μπέτα.

Παράλληλα, στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας θα συμμετάσχουν επίσης πρωταθλητές άλλων αγωνισμάτων του στίβου, όπως η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Λίλη Αλεξούλη, εκπροσωπώντας τον Ονομαστικό Χορηγό της διοργάνωσης, Protergia, καθώς και η Σοφία Ρήγα.

Οι ξεχωριστές παρουσίες δεν σταματούν εκεί, αφού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ. θα βρεθούν αρκετά ακόμη αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, του χθες και του σήμερα:

Μοναδική λάμψη υπόσχονται οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Με τη δική του ομάδα θα τρέξει ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ), έχοντας μαζί την πρωταθλήτρια και νικήτρια της ζωής Μαρία Σαμπανίδου, η οποία στάθηκε όρθια μετά το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από δύο χρόνια και θα βρεθεί στην εκκίνηση για να τιμήσει τη διοργάνωση και να στείλει το δικό της σπουδαίο μήνυμα.

Το ίδιο θα πράξουν μέσα από τη δική τους παρουσία πολλοί ακόμη συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, που επίσης θα απολαύσουν την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και Πρεσβευτής της διοργάνωσης Αντώνης Τσαπατάκης, αλλά και ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική στέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου των Special Olympics στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Παράλληλα, με τις δικές τους ομάδες θα τρέξουν 29 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από τον δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης