17

OCT
2018

Του απευθύνουν πρόσκληση να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή

Συνάντηση με τον Βίτσα για το προσφυγικό ζητούν οι δήμαρχοι Κ. Μακεδονίας

11 Oct 201817.10

Πρόσκληση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, απευθύνει, εν μέσω επιστολής, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, να επισκεφθεί άμεσα την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του προσφυγικού ζητήματος. Όπως επίσης και για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό του Υπουργείου προς αντιμετώπιση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων που αναφύονται και διογκώνονται λόγω των ολοένα και πιο πυκνών προσφυγικών ροών.

Στην επιστολή προς τον κ. Βίτσα, με θέμα «Ενημέρωση-Συνεργασία Δήμων για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», η οποία κοινοποιείται στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης,  Κατερίνα Νοτοπούλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η  αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, όταν διαθέτει την άμεση συνέργεια και συνδρομή και στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμφίβολα μπορεί να αποβεί περισσότερο αποτελεσματική, τόσο προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προσφυγικών πληθυσμών, όσο και προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της ομαλής ζωής των τοπικών κοινωνιών. 

Ο ίδιος επισημαίνει μάλιστα ότι η ΠΕΔ-ΚΜ στα επανειλημμένα έγγραφά και στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις που έστειλε στον υπουργό δεν έλαβε καμία απάντηση, ενώ σημειώνει ότι στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ στις 5-07-2018 προσήλθε και κατέθεσε ορισμένα στοιχεία και πληροφορίες ο αρμόδιος για την Βόρειο Ελλάδα, συνεργάτης του υπουργείου, Νίκος  Ράγκος.

Απαιτείται επανεκτίμηση των δεδομένων

Ο κ. Κυρίζογλου κάνει λόγο για ραγδαία πύκνωση των προσφυγικών ροών, και η ήδη συντελούμενη μαζική είσοδός τους στην χώρα μας, όπως λέει,  δια της χερσαίας οδού και ασφαλώς όχι τυχαία μετακίνησή τους στην Θεσσαλονίκη, επιβάλλουν επανεκτίμηση των δεδομένων και επανασχεδιασμό, από τον οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάζει (και πολύ περισσότερο να αγνοηθεί) η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

«Δεν επιτρέπεται να αγνοούνται (όπως ατυχώς μέχρι τώρα συμβαίνει) τόσο οι Δήμοι στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων και στα διοικητικά όρια των οποίων εξετάζεται «αρμοδίως» και εν αγνοία τους (!!) η δημιουργία και νέων δομών, όσο και η συλλογική θεσμική έκφραση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔΚΜ)» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και προσθέτει πως «ό,τι συντελείται τις τελευταίες ημέρες και ώρες, με αφορμή την δραματική πύκνωση των προσφυγικών ροών, ό,τι συντελείται χωρίς ούτε καν ενημέρωση των κατά τόπους αρμοδίων Δήμων και της ΠΕΔΚΜ, συνιστά, αν μη τι άλλο,  προσβολή του αυτοδιοικητικού θεσμού και περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών και ταυτόχρονα δημιουργεί την εντύπωση μιας ασυγχώρητης προχειρότητας και ενός αδικαιολόγητου αιφνιδιασμού».


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: «Τι ισχύει για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ», ρωτά ο Καλαφάτης

Τοπικά17 Oct 201802.29

Ενώ καταγγέλλει την… «Πρωτοβουλία Travel» με τα ταξίδια αντιδημάρχων


Λεωφορείο ΟΑΣΘ «κόλλησε» στα πασαλάκια της Θεσσαλονίκης (Video)

Τοπικά17 Oct 201802.22

Παρέμβαση από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τα πασαλάκια - «Έχει γίνει πλέον κατάχρηση», τόνισε


Θεσσαλονίκη: Καθημερινός κίνδυνος για 95 μαθητές – Τι ζητούν οι γονείς

Τοπικά17 Oct 201802.00

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους γονείς του Λυκείου Τριλόφου


Χωρίς νερό για 8 ώρες σήμερα έξι περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά17 Oct 201801.58

Προβλήματα υδροδότησης λόγω εργασιών της ΕΥΑΘ


Μπουτάρης: Υποψίες για στρατευμένους ισλαμιστές ανάμεσα σε πρόσφυγες

Τοπικά17 Oct 201800.26

Τι είπε ο δήμαρχος για το προσφυγικό από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου

Κατερίνη: Λαμπρές εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθέρωσης (ΦΩΤΟ)

Τοπικά16 Oct 201819.45

Παρόντας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας


Θεσσαλονίκη: Το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε το απειλητικό τηλεφώνημα σε Αβαρλή

Τοπικά16 Oct 201818.49

Για μαφιόζικες απειλές έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος


Η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά16 Oct 201818.30

170 αθλήτριες θα πάρουν μέρος στον 8ο Διεθνή Αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής 20 και 21 Οκτωβρίου 2018Μασούτης

Mediterranean Cosmos

MollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία