18

OCT
2018

Δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Θεσσαλονίκη: Στήνουν εικονικό φαρμακείο στο Λευκό Πύργο

24 Sep 201812.30
Ένα μεγάλο εικονικό φαρμακείο στήνει στην περιοχή του Λευκού Πύργου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο (29/9). Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού (25/9). Το εικονικό φαρμακείο θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα περιλαμβάνει πέντε θεματικές γωνιές παροχής εξειδικευμένων συμβουλών όπου εθελοντές φαρμακοποιοί, φορώντας τις άσπρες ποδιές τους, θα δίνουν γενικές οδηγίες στους πολίτες για διαχείριση και συμμόρφωση με τη φαρμακοθεραπεία, συμβουλές για θέματα ομορφιάς κι ευεξίας. Παράλληλα θα ενημερώνουν για ζητήματα όπως η διακοπή του καπνίσματος, τα γαστρεντερικά προβλήματα-διάρροια, το κρυολόγημα, τη φλεβική νόσο και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

«Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για ανάδειξη του ρόλου μας στη δημόσια υγεία, πρωτοπορεί και πάλι, δημιουργώντας ένα νέο θεσμό για την Ελλάδα, την "Ημέρα Φαρμακοποιού", που μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το φαρμακείο της γειτονιάς ως κέντρο παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, πέρα από τη βασική υπηρεσία της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της δημόσιας υγείας και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο φαρμακοποιός χάρη στην επιστημονική κατάρτιση και το κοινωνικό πρόσωπό του» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Παράλληλα τονίζει ότι ο ΦΣΘ έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα εδώ και πολλά χρόνια την εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών του, ώστε να έχουν τα εφόδια για να απαντήσουν στις νέες προκλήσεις. Αναφέρει ακόμη ότι ο ΦΣΘ διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για σοβαρά ζητήματα όπως η μείωση της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, η ορθολογική χρήση των φαρμάκων και ο εμβολιασμός.

"Στόχος μας είναι να λειτουργούν τα φαρμακεία ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να θεσμοθετηθεί η δυνατότητά τους να παρέχουν φαρμακευτικές υπηρεσίες στους πολίτες όπως εμβολιασμός ενηλίκων, μέτρηση πίεσης ή σακχάρου και άλλες. Τις υπηρεσίες αυτές τις παρέχουν σήμερα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να υπάρχουν η θεσμική κατοχύρωση και η αναγνώριση, κάτι για το οποίο η πολιτεία οφείλει να φροντίσει να γίνει πράξη" επισημαίνει ο κ. Ευγενίδης και προσθέτει ότι "έχει αποδειχθεί ότι το δημόσιο σύστημα υγείας θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη αν θεσμοθετηθούν οι υπηρεσίες στα φαρμακεία, ενώ συγχρόνως θα προστατευθεί περισσότερο η δημόσια υγεία μέσω της πρόληψης ασθενειών, της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή τους, της συμβουλής και της φροντίδας".ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Οι 4 υπεραιωνόβιοι πλάτανοι «μνημεία» - Πού βρίσκονται! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά18 Oct 201801.50

Στο κέντρο της πόλης τέσσερις πλάτανοι γεμάτοι ιστορία


Πού θα υπάρξει διακοπή ρεύματος για 4 ώρες στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τοπικά18 Oct 201800.44

Δείτε ποιοι δρόμοι θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα Πέμπτη (18/10)


Θεσσαλονίκη: Νέο μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ – Το πρώτο για τουρισμό

Τοπικά17 Oct 201820.36

Νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο


Θεσσαλονίκη: «Τράπεζα» αλληλεγγύης για χιλιάδες ανθρώπους σε ανάγκη

Τοπικά17 Oct 201820.23

Πάνω από 4.500 ανθρώπους εξυπηρέτησε η «Συν-Πραξη»


Θεσσαλονίκη: Απίστευτη κλοπή σε γήπεδο – Έκλεψαν και… σπόρια! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά17 Oct 201819.53

Στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης το περιστατικό


Θεσσαλονίκη: Φόρουμ υγείας τον Νοέμβριο στο Βελλίδειο - Πάνω από 200 ομιλητές

Τοπικά17 Oct 201819.10

Ένα διήμερο με ελεύθερη είσοδο και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού


Ασλανίδου: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην κατάληψη του Ευκλείδη (ΦΩΤΟ)

Τοπικά17 Oct 201818.50

Τι κατήγγειλε από το βήμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου 


ΜασούτηςMediterranean CosmosMollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία