18

OCT
2018

Τον Ιούνιο του 2017 με ΦΕΚ 1997/9-6-2017, αποκαλύπτει η Λαϊκή Ενότητα

Θεσσαλονίκη: «Και ξεπουλούν μνημεία και ψεύδονται» – Όρισαν επιτροπή ακινήτων!

23 Sep 201815.30

Νέα στοιχεία ανακύπτουν συνεχώς για την υπόθεση των μνημείων στη λίστα του Υπερταμείου, καθώς η Λαϊκή Ενότητα αποκάλυψε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με υπουργική απόφαση είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να βάλουν «στο μικροσκόπιο» χιλιάδες ακίνητα.

Ο «Τ.Θ.» προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι αυτής της απόφασης, φέρνοντας στο προσκήνιο όλα τα νέα στοιχεία, σε συνέχεια του χθεσινού του πρωτοσέλιδου και ρεπορτάζ. Διαβάστε ολόκληρη τη ανακοίνωση της ΛΑΕ και τα νέα στοιχεία για μια υπόθεση που αφορά ακόμη και τη Ροτόντα το… Λευκό Πύργο

«Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αντιδράσεις της Λαϊκής Ενότητας και φορέων όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κτλ., οι καθ ύλην αρμόδιοι κυβερνητικοί, υπάλληλοι των δανειστών, προσπαθούν να πείσουν ότι δεν καταλάβαμε καλά, ότι δεν ερμηνεύονται έτσι οι νόμοι κτλ., αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, εκτίθενται όλο και περισσότερο.

Ένα βασικό τους επιχείρημα, είναι ότι αυτή είναι μια πρώτη λίστα των ακινήτων, και ότι κάποιοι – δε λένε ποιοι- θα επεξεργαστούν τα στοιχεία των ακινήτων, και μετά θα αποφασίσουν ποια θα μεταφερθούν στην ΕΕΣΥΠ.

«Και ψεύδεσαι, και τρως», έλεγε στη γνωστή κωμωδία η Ρένα Βλαχοπούλου. Μόνον που εδώ δεν πρόκειται για κωμωδία, αλλά για τραγωδία.  Διότι, με Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 1997/9-6-2017, ο Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Ιούνιο του 2017,  αποφάσισε ότι:

«Συγκροτούμε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Γ.Γ.Δ.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) Ομάδα Εργασίας για τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων, που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν.4389/2016 (Α΄ 94), όπως ισχύει, και ορίζουμε τα μέλη της ως εξής…».

Πριν ένα χρόνο λοιπόν, είχαν συγκροτήσει τη σχετική ομάδα εντοπισμού και επεξεργασίας αυτών των ακινήτων, η οποία μάλιστα ήταν και πολυάριθμη, αφού αποτελούνταν από 39 μέλη, μεταξύ των οποίων υπήρχαν υπηρεσιακά στελέχη, αλλά κυρίως στελέχη των γραφείων των Υπουργών, ΟΛΩΝ των Υπουργείων.

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας, με βάση το ΦΕΚ 1997/2017, είχε οριστεί ο Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο της τότε Γενικής Γραμματέως της Γ.Γ.Δ.Π.

Ας μην προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, τόσο ξεδιάντροπα λοιπόν, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Και Ομάδα Επεξεργασίας συγκρότησαν, και επεξεργασία έγινε. Απλώς, ευελπιστούσαν, ότι οι «ιθαγενείς» αυτής της χώρας, θα φάνε κι άλλο κουτόχορτο, αλλά δεν τους πέρασε.

Υ.Γ. Στο σημείο Δ. του επίμαχου ΦΕΚ, δίνονται και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα επεξεργαστεί η Ομάδα Εργασίας τα ακίνητα ενδιαφέροντος του Υπουργείου, και τα στοιχεία αναζήτησής τους. Αντιγράφουμε από το ΦΕΚ:

«Ως προς το επίπεδο ωριμότητας του ακινήτου, μπορούννα αναζητούνται στοιχεία που αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας, πολεοδομικά στοιχεία, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, πράξεις χαρακτηρισμού δασαρχείου, υπάρχον ΚΑΕΚ, ύπαρξη καθορισμού αιγιαλού, κατοχή από άλλους, ιδιοκτησιακές αμφισβητήσεις. Για από τα στοιχεία που περιγράφονται ανωτέρω και δεν είναι καταχωρημένα στο Μ.Α.Π., εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένα ακίνητα, καθώς επίσης και για στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν το δημόσιο ή ιδιωτικό σκοπό του ακινήτου, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου, θα απευθύνει αίτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου του για ηλεκτρονική συμπλήρωση του Μητρώου ή για παροχή στοιχείων από το φυσικό αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία».


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Στην Έδεσσα για την Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης ο Τζιτζικώστας

Τοπικά18 Oct 201818.21

Ο Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Έδεσσας και την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα


φωτ. αρχείου

Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε στο δρόμο Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου

Τοπικά18 Oct 201817.58

Ξέσπασε το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση


Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 30ης Οκτωβρίου

Τοπικά18 Oct 201817.50

Ημέρα απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα 

Νεκρός άνδρας σε ράγες τρένου έξω από Θεσσαλονίκη

Τοπικά18 Oct 201817.28

Το πτώμα εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι

Θεσσαλονίκη: Το Thessbrunch επιστρέφει ανανεωμένο - Δείτε το πρόγραμμα

Τοπικά18 Oct 201817.21

Nέος κύκλος γαστριμαργικών απολαύσεων

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία από κτηνοτρόφους της Κ. Μακεδονίας

Τοπικά18 Oct 201817.00

Τι λένε για τις τιμές του γάλακτος


Θεσσαλονίκη: Επιστολή σε Νοτοπούλου για τις υπόγειες διαβάσεις Μενεμένης

Τοπικά18 Oct 201816.40

Έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου


Όλα έτοιμα για τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Τοπικά18 Oct 201816.30

Στήθηκαν οι κάλπες -"παραδοσιακές" και ηλεκτρονικές- στα γραφεία του συλλόγου


Θεσσαλονίκη: Έρευνα σε σχολείο για bullying σε 11χρονο προσφυγόπουλο

Τοπικά18 Oct 201815.58

Εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα μετά από καταγγελία πατέραΜασούτηςMediterranean CosmosMollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία