Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρέχουν οι οικογένειες… στο 1ο Family Run στη Θεσσαλονίκη!

Σήμερα το απόγευμα – Οι δράσεις ξεκινούν από τις 17:00

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το 1o αθλητικό φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην οικογένεια. Το απόγευμα της Κυριακής 23/9, χιλιάδες παιδιά και γονείς αναμένεται να συμμετέχουν στο 1ο «Family Run+Fun» και «Family Olympics» που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Από τις 17:00 οι δράσεις ξεκινούν με το «Family Olympics». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών αθλημάτων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον Κήπο των Γλυπτών και στον Κήπο της Μεσογείου. Αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού (σφαιροβολία, ακοντισμός), τοξοβολία, χάντμπολ, πάλη, πυγμαχία, κωπηλασία, άρση βαρών, ξιφασκία, γκολφ και καράτε συνθέτουν ένα μικρό Ολυμπιακό πάρκο για μικρούς και μεγάλους με ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ παράλληλα θα γίνουν ειδικές παρουσιάσεις τάε κβον το και ρυθμικής γυμναστικής. 

Ακολούθως, στις 20:00 τρέχουμε μαζί – τρέχουμε με ενέργεια! στο "Family Run", μια διαδρομή ψυχαγωγικού χαρακτήρα  -απόστασης 1.500 μέτρων- για όλη την οικογένεια. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της νέας παραλίας (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης) και ο τερματισμός θα γίνει στο γλυπτό "Ομπρέλες" του Ζογγολόπουλου. 

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται με το "Family Fun", στις 21.00, μια ανοικτή για όλους μουσική γιορτή, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που υπόσχεται να χαρίσει άφθονο κέφι και χορό!

Πλήθος Ολυμπιονικών τιμούν την εκδήλωση

Αθλητές και αθλήτριες που χάρισαν μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό με τις διακρίσεις τους σε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, θα λαμπρύνουν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους. Το παρόν θα δώσουν οι Ιωάννης Μελισσανίδης (ενόργανη γυμναστική), Αναστασία Κελεσίδου (δισκοβολία), Καλλιόπη  Ουζούνη (σφαιροβολία), Ιωάννα Χατζηιωάννου (άρση βαρών), Όθων Μοσχίδης (πάλη), Κωνσταντίνος Τριγκώνης (ιστιοπλοΐα), Χριστίνα Γιαζιτζίδου (ιστιοπλοΐα), Πόλυ Σαρέγκου (καλαθοσφαίριση), Λευτέρης Κακιούσης (καλαθοσφαίριση), Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), Κλεάνθης Μπάργκας (ποδηλασία), Γιάννης Σιδηρόπουλος (άρση βαρών), Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία) και Βασίλης Τσολακίδης (ενόργανη γυμναστική). Μαζί τους θα είναι και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας μπιτς χάντμπολ, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν πριν λίγους μήνες. Φυσικά από μια τέτοια εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Εβδομάδας Αθλητισμού  ''Be Active'' δεν θα λείπουν οι Πρέσβειρες της Ελλάδας! Έτσι, την εκδήλωση θα τιμήσουν η πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Μανδραβέλη, η πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης Βίκυ Τσίκλη, η πρωταθλήτρια της Ξιφασκίας σε Αμαξίδιο και ενεργή αθλήτρια Κέλλυ Λουφάκη, η πρωταθλήτρια του Beach Volley Έφη Σφυρή, η πρωταθλήτρια και ενεργή αθλήτρια της Χειροσφαίρισης Λαμπρίνα Τσάκαλου και η Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αθλητικών, ναυταθλητικών συλλόγων και σωματείων της πόλης, και τέλος υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

pr@olympicmuseum      /   T   2310 968531   /    http://familyrungreece.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα και για τους αστυνομικούς ζητά η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα
Ζητά διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως – Η ανακοίνωση των συνηγόρων τους
Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα και για τους αστυνομικούς ζητά η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα