Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτό το Σ/Κ αξίζει να βγεις – Τα 6 + 1 must do!

Η Θεσσαλονίκη βρίσκει ρυθμό εκδηλώσεων

Τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη είναι συνυφασμένα με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν όλα τα βλέμματα στρέφονται στην πόλη. Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη ανεβάζει στροφές και μετά την λήξη της ΔΕΘ βρίσκει τον φθινοπωρινό ρυθμό της, με ωραίες εκδηλώσεις, event και φεστιβάλ που αξίζει να παρακολουθήσεις.

Πρώτη στάση η αγορά που έχει στηθεί από χθες το απόγευμα Παρασκευής στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ένα Flea Market για λάτρεις των συγκεκριμένων παζαριών, αλλά και για… ξενύχτηδες καθώς το ωράριό του «τραβάει» μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ ανοίγει πύλες από τις 12 το μεσημέρι.

Συνέχεια στα αγαπημένα ΒορΟινά των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα αποτελεί έναν πετυχημένο θεσμό που κρατάει από το 2005. Φέτος θα διεξαχθεί στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας γιορτάζει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα Σάββατο. Η Λεωφόρος Νίκης, στις 18.30 το απόγευμα, θα γίνει το σκηνικό για ένα δρώμενο έκπληξη από τη Συμφωνική Ορχήστρα μαζί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την TV 100. Οι μουσικοί των δύο συνόλων ξεπροβάλουν από διαφορετικά σημεία και κατευθύνονται προς ένα κοινό για όλους σημείο συγκέντρωσης.

Επόμενη στάση, λίγο πιο δυτικά, το φεστιβάλ Reworks. Ο θεσμός της σύγχρονης μουσικής βρίσκεται στο ατμοσφαιρικό βιομηχανικό συγκρότημα της ΦΙΞ και θα είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για φίλους και εξερευνητές της μουσικής. Περισσότεροι από 60 σημαντικοί καλλιτέχνες έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη με ένα ευρύ ηχητικό φάσμα από μοντέρνα κλασσική, ambient και experimental μέχρι house, disco, techno και όχι μόνο. Μάλιστα, όσοι είναι τυχεροί θα πάνε και στο MET την Κυριακή για την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ.

Εφόσον βρισκόμαστε σε ρυθμό μουσικής αξίζει ένα πέρασμα και από το πρώτο φεστιβάλ χορού της Ναυαρίνου. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα, ωστόσο, και σήμερα Σάββατο η πλατεία θα σφύζει από ζωή, δυνατή μουσική και φυσικά χορό! Από μοντέρνο χορό, μέχρι λάτιν και χιπ – χοπ, από τις 19.00 το απόγευμα και μετά η Ναυαρίνου θα κινείται σε έντονους ρυθμούς.

Για το τέλος αφήνουμε τη Νέα Παραλία. Το πρωί της Κυριακής θα πλημμυρίσει με πολύχρωμους ποδηλάτες για το 7ο Διεθνές Ποδηλατικό Circuit Θεσσαλονίκη και την Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, με εκκίνηση από τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στις 09.30. Κάποιες ώρες αργότερα, στις 17.00, παίρνει σειρά το Family Olympics του Ολυμπιακού Μουσείου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στον «Κήπο της Μεσογείου» και στον «Κήπο των Γλυπτών», ενώ θα ολοκληρωθεί στις 21.00 με μία ανοιχτή μουσική γιορτή στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κι όλα αυτά ενώ λίγο πιο ανατολικά, στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα διεξάγεται η πολυαναμενόμενη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη«Ο Γκάτσος που αγάπησα». Ώρα έναρξης στις 21.00, δωρεάν για όλους.

Αυτό το Σ/Κ αξίζει να βγεις.

Τ.Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»