Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτή ιστορίας στην πρώτη Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών (Video)

Μοναδικά συλλεκτικά κειμήλια στον κήπο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Του Μιχαήλ Λιάπη

Η πρώτη Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως και την Κυριακή, στον κήπο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά μοναδικά συλλεκτικά κειμήλια που στόχος είναι να καθιερώσουν μία ετήσια ιστορική έκθεση, δίνοντας ώθηση με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του ιστορικού τουρισμού στην χώρα μας.

Στην κάμερα του Typosthes.gr, μιλά ο συγγραφές, συλλέκτης και πρώην διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Βασίλης Νικόλτσιος, ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα και διοργάνωσε την πρώτη Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών. Όπως μας δήλωσε «Στο χώρο της έκθεσης θα κυκλοφορούν 30 – 40 αναβιωτές με άτομα ντυμένα με στολές εποχής, ελληνικές, βουλγαρικές, γερμανικές, ιταλικές, από όλες τις φάσεις της ιστορίας».

Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στις 20.00 το βράδυ θα οργανώνεται στο κέντρο της έκθεσης swing party, καθώς πρόκειται για έναν χορό που είχε απαγορευτεί από το ναζιστικό καθεστώς. Το εισιτήριο για την έκθεση κοστίζει 5 ευρώ και 2 ευρώ για τα παιδιά. 

Δείτε το βίντεο του Typosthes.gr.

Δείτε φωτογραφίες του Typosthes.gr. από την έκθεση. 

Η έκθεση οργανώνεται από τις Εκδόσεις Λόγος & Εικόνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Έρχεται το 1ο “Pink Together”, η μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού
Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών