Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται από την αστυνομία

Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν πέντε (5) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα:

• Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες (20-09-2018) στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Σταυρούπολης, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 28, 19 και 22 ετών, διότι συνολικά κατείχαν 525 πακέτα τσιγάρα και 12 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την εδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

• Απογευματινές ώρες χθες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, στο κέντρο της πόλης, 19χρονο αλλοδαπό, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 11 συσκευασίες καπνού. Επιπλέον, από την κατοχή του 19χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 114 ευρώ.

• Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, μεσημβρινές ώρες χθες (20-09-2018) στο κέντρο της πόλης, 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε 110 πακέτα τσιγάρα και 5 συσκευασίες καπνού, που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ