Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτή εθελοντισμού με συναυλία των ÉMIGRÉ στη Μηχανιώνα

Ο αθλητισμός χαρίζει ζωή και γίνεται Εθελοντής Δότης μυελού των οστών στο δήμο Θερμαϊκού

Μεγάλη γιορτινή συγκέντρωση εθελοντισμού δοτών μυελού των οστών διοργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή, με τη διοργάνωση να έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στις 20.00, στο χώρο του λιμανιού στη Ν. Μηχανιώνα.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ενδεικτική της ενεργής και δυναμικής σύμπραξης μεταξύ των φορέων, στοχεύει στην προσέλκυση εθελοντών και την ένταξή τους στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, καθώς και στην εμπεριστατωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν διαδραματίζουν οι αθλητικοί φορείς του δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι με προθυμία και ενθουσιασμό αποφάσισαν να συμμετέχουν ως εθελοντές, επιθυμώντας να παρακινήσουν όλον τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, προσφέροντας ελπίδα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εξάλλου, σκοπός της εκδήλωσης είναι να λειτουργήσει ως μια μεγάλη γιορτή εξύμνησης και προαγωγής της αξίας του εθελοντισμού, πόσο μάλλον, όταν από αυτό τον εθελοντισμό διακυβεύονται θέματα υγείας και κρίνονται οι ζωές ανθρώπων, όπως σε περιπτώσεις νοσημάτων του αίματος, για τα οποία η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί τη μοναδική θεραπεία.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, κ. Συμεωνίδης και η ιατρός του Κ.Υ.Ν.Μ., υπεύθυνη του προγράμματος και εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ, κ. Παμπουχίδου, η οποία έχει αναλάβει και το συντονισμό του προγράμματος.

Η εθελοντική αυτή γιορτή αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να συνδυάσουν οι επισκέπτες το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μιας και υλοποιείται τη δεύτερη μέρα της γιορτής των Μηχανιώτικων 2018, κατά την οποία στις 21.00, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιείται συναυλία του συγκροτήματος ÉMIGRÉ. Την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 30 Αυγούστου, και πάλι στις 21.00 στο λιμάνι Ν. Μηχανιώνας, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Ελεάνα Παπαϊωάννου υπόσχονται ένα αξέχαστο λαϊκό γλέντι για όλους τους επισκέπτες.

Προσκαλώντας όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στη σημαντική αυτή διοργάνωση αγάπης ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, δηλώνει : «Ο καθένας από εμάς μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό κρίκο αυτής της αλυσίδας αγάπης, στην οποία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε να τη συγκροτούν πρώτοι και καλύτεροι οι αθλητές του Δήμου μας. Και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Με μια πράξη ακίνδυνη, με μια πράξη ανώδυνη, όλοι μας έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το πολυτιμότερο δώρο, το δώρο της ζωής. Ας αποδείξουμε λοιπόν με την παρουσία και τη συμμετοχή μας ότι η ανθρωπιά και η συμπόνια είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει και κατευθύνει τα βήματά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη