Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πάτησαν Ελλάδα οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης

Έφτασαν πριν από λίγο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη από την Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές από τις 2 Μάρτιου, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους.

Μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβαστούν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα θα αποδώσει τιμές.

Σε λίγο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Αυτό κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μετέβησαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην πατρίδα. 

«Επιτέλους ελεύθεροι, στο δρόμο για την πατρίδα! Μεγάλη χαρά, μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα συστηματικής διπλωματικής προσπάθειας και κινητοποίησης της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων, με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Νέες προοπτικές για ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος συνοδεύει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο μετέβη στην Αδριανούπολη με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε LIVE εικόνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία και την ΕΡΤ. 

Δείτε εικόνες από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη
Αναμένονται και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη