Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεκιούριτι κατεβάζουν «σηκωτό» άνδρα από λεωφορείο ΟΑΣΘ (Video)

Βίντεο – ντοκουμέντο από την απομάκρυνση άνδρα από λεωφορείο

Αίσθηση προκαλεί βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Facebook τις τελευταίες ώρες και δείχνει την απομάκρυνση άνδρα από λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που συνοδεύει το κείμενο πρόκειται για άστεγο άνδρα που είχε βρει καταφύγιο από τη ζέστη σε ένα λεωφορείο. Η καταγγελία αναφέρει τα εξής «Θεσσαλονίκη 11/8 γραμμή 32Α πετάνε σηκωτό άστεγο από λεωφορείο που βρήκε σε αυτό καταφύγιο από τη ζέστη, δίχως να ενοχλεί κάποιον επιβάτη».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε επίσημα με δελτίο τύπου ο ΟΑΣΘ αναφέροντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και πως η διοίκηση είναι αντίθετη με τέτοια περιστατικά βίας. Ωστόσο, αναφέρει πως δεν επρόκειτο για άστεγο και πως είχε προκαλέσει πρόβλημα με την συμπεριφορά του.

Δείτε το βίντεο.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του ΟΑΣΘ για το περιστατικό.

«Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. μετά τη δημοσιοποίηση βιντεοσκοπημένου υλικού, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι της εταιρίας φύλαξης ασκούν βία σε βάρος επιβάτη, ξεκίνησε άμεσα έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Οργανισμός, σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος με συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές που είχαν αμαυρώσει στο παρελθόν την εικόνα του Ο.Α.Σ.Θ. και οι οποίες δε συνάδουν σε καμία περίπτωση με τη φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται προκύπτει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν άστεγος και «δεν αναζητούσε καταφύγιο στο λεωφορείο για να προφυλαχθεί από τη ζέστη», όπως δημοσιεύτηκε. Μάλιστα φέρεται να δημιούργησε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του σε επιβάτες λεωφορείου άλλης γραμμής, περιστατικό για το οποίο τελικά επιλήφθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. διαβεβαιώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συμφιλίωση αλλά και την απρόσκοπτη συνεργασία του επιβατικού κοινού με τους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Στη Θεσσαλονίκη αρμόζει ένα άλλο επίπεδο πολιτισμού και η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βαδίζει σταθερά και αταλάντευτα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους