Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν οι συμβασιούχοι των δήμων

Μετέβησαν από το ΥΜΑΘ στο Δικαστικό Μέγαρο όπου εκδικάζεται υπόθεση για την παραμονή τους στην εργασία τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα από το πρωί οι συμβασιούχοι στους δήμους, καθώς εκδικάζεται υπόθεση για την παραμονή τους στην εργασία τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συμβασιούχοι, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, συγκεντρώθηκαν μαζί με άλλους συναδέλφους τους στις 08:00 το πρωί έξω από το ΥΜΑΘ και στη συνέχεια μετέβησαν με πορεία μέχρι και τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Στο δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και μερικές μέρες απολύθηκαν 500 συμβασιούχοι. Μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, ανήκουμε όλοι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι θέσεις που κατέχουμε είναι θέσεις μόνιμου προσωπικού. Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να κατεβάσει μια νομοθετική ρύθμιση και να μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είναι πολιτική απόφαση την οποία πρέπει να πάρει» δήλωσε σχετικά η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ