Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Για την τετραμερή Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας και Σερβίας

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

18:00-18:55: Τετραμερής συνάντηση των ηγετών

Παράλληλη συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών

19:00: Ολομέλεια της τετραμερούς και δείπνο εργασίας

20:15-21:00: Κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στα ανατολικά

Εν όψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα ομάδες που έχουν δραστηριοποιηθεί στις αντιδράσεις κατά της συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΙΚΕΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού τους έχει δοθεί για τις 5 το απόγευμα με μία «ελληνική σημαία στη στάση του ΙΚΕΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρα και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 9 Ιουλίου, στις 19:00, όταν και θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.

Ο ομιλία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 5 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε, με απόφαση του ΣΒΒΕ, επειδή την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την οικονομία, ύστερα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ