Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στις Συκιές έως και αύριο η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας

Σε πλήρη εξέλιξη η δυναμική κινητοποίηση στον δήμο Νεάπολης-Συκεών την Εβδομάδα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης  ...

Με θεαματική και συγκινητική ανταπόκριση για ακόμα μία φορά, ξεκίνησε και συνεχίζεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που σταθερά διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συσπειρώνοντας μαζικά εθελοντές αιμοδότες από 18 έως και 64 ετών, προκαλώντας ψυχική ανάταση και αισιοδοξία και κρατώντας δυνατή τη φλόγα της ελπίδας για την κοινωνία μας, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου τα αποθέματα της χώρας μας σε φιάλες αίματος είναι δραματικά μειωμένα.

Η καλοκαιρινή, εβδομαδιαία Εκστρατεία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης ξεκίνησε προχθές, Σάββατο 23 Ιουνίου, με αφετηρία τον Αγ. Παύλο και τα Πεύκα, και συνεχίζεται από χθες, Κυριακή 24 Ιουνίου, στη Δ.Ε. Συκεών, όπου θα παραμείνει έως και την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στο κτίριο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών, ενώ επόμενος και τελευταίος σταθμός είναι η Δ.Ε. Νεάπολης.

Ήδη, μέχρι και την Κυριακή, στο κάλεσμα της δημοτικής Αρχής για ενίσχυση του κινήματος εθελοντισμού ανταποκρίθηκαν 168 εθελοντές, με τη συμμετοχή να αναμένεται να παραμείνει μεγάλη μέχρι έως και την τελευταία ημέρα του Σαββάτου 30 Ιουνίου.

 «Είμαστε περήφανοι και συνεχίζουμε…»

«Η απόφαση να ενταχθούμε στην οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών είναι απόφαση ζωής, χάρη στην οποία εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κερδίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…Κι εμείς εδώ στον τόπο μας είμαστε πολύ περήφανοι βλέποντας τους δικούς μας εθελοντές αιμοδότες, σε κάθε τακτικό κάλεσμα και σε κάθε επείγουσα ανάγκη να είναι δυναμικά παρόντες, να προσφέρουν το αίμα τους ή να γίνονται εθελοντές δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος, ανανεώνοντας το νόημα της ανθρωπιάς», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας τους πολυάριθμους εθελοντές που έχουν ήδη συμμετάσχει και καλώντας παράλληλα ακόμα περισσότερους να πάρουν κι αυτοί μέρος σε αυτή την εκστρατεία ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χρόνια, συνεπής και αποτελεσματική στάση του εθελοντικού κινήματος του δήμου επιβραβεύτηκε με μία πρόσφατη, ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, που αποδόθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία απονεμήθηκε στον κ. Δανιηλίδη «Δίπλωμα Τιμής» για τη «σημαντική προσφορά στην προώθηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας γίνεται και παράλληλη συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους, οι εθελοντές αιμοδότες, παραλαμβάνουν δυο προσκλήσεις για τους θερινούς κινηματογράφους Νεάπολης-Συκεών (θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ).

Το ραντεβού συνεχίζεται

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, έχει ως εξής:

► Δευτέρα 25.6.2017  // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τρίτη 26.6.2017  // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τετάρτη 27.6.2017  // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Πέμπτη 28.6.2017  // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125)

► Παρασκευή 29.6.2017  // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Σάββατο 30.6.2017  // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ