Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η πόλη συζητάει για το νερό - Εκδήλωση την Τετάρτη

Συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου ...

Η Καµπάνια “Έ, όχι και το νερό!” στο πλαίσιο των δράσεων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, διοργανώνει εκδήλωση µε τίτλο ¨Η πόλη συζητάει για το νερό» την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 19:00, στην αίθουσα του Δηµοτικού Συµβουλίου του Δήµου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιµαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου “Μέχρι την τελευταία σταγόνα” και θα ακολουθήσει συζήτηση µε θέµα τις δράσεις της Καµπάνιας για την εξασφάλιση του νερού ως κοινού αγαθού, την ένταξη του Δήµου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των Blue Communities και την κατάσταση που βρισκόµαστε σήµερα ως συλλογική προσπάθεια της πόλης κατά της πώλησης τµήµατος των µετοχών της ΕΥΑΘ και την ένταξη της εταιρείας στο Υπερταµείο. Επίσης θα συζητηθούν τα προβλήµατα που προέκυψαν πρόσφατα στην υδροδότηση της πόλης και την κατάσταση που επικρατεί σήµερα στο δίκτυο της ΕΥΑΘ. Στη συνέχεια θα δοθεί χρόνος για παρεµβάσεις και ανοιχτή συζήτηση. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί για να συµµετάσχουν η διοίκηση της ΕΥΑΘ, η ΠΕΔΚΜ, ο Δήµος Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

"Με τη σκέψη ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως το φετινό καλοκαίρι θα πραγµατοποιηθεί η πώληση του 24% των µετοχών της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ, καλούµε σε εγρήγορση τους φορείς της πόλης και τους πολίτες που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται και η συγκεκριµένη εκδήλωση που είναι ανοιχτή στο κοινό. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήµου Θεσσαλονίκης και µε τη συνεργασία της ΠΕΔΚΜ, που συµµετέχει και στηρίζει την Καµπάνια “Ε, όχι και το νερό!”", αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ