Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνεται το Thessaloniki Pride – Σήμερα η μεγάλη πορεία

Το Thessaloniki Pride «μετακομίζει» σήμερα στο Λευκό Πύργο

Κορυφώνονται σήμερα Σάββατο (23/6) οι εκδηλώσεις του 7ου Thessaloniki Pride, του φεστιβάλ για την αγάπη και την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων, τρανς, queer και ίντερσεξ ανθρώπων.

Με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν» το 7o Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στις οικογένειες. Από τη μία, στις οικογένειες που δημιουργούν οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι και που υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά είναι στην αφάνεια και δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα από το νόμο θέτοντας σε κίνδυνο μεταξύ άλλων την προστασία των παιδιών. Από την άλλη, τις οικογένειες από τις οποίες προέρχονται τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά, καθώς η στήριξη και η αποδοχή από το οικογενειακό περιβάλλον έχει αποδειχθεί το ισχυρότερο εφόδιο για την αυτοεκτίμησή τους.

Σήμερα, Σάββατο, 23 Ιουνίου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Λευκό Πύργο από τις 12 το μεσημέρι με ενημερωτικά περίπτερα, δράσεις και παιχνίδια. Από εκεί ξεκινάει και η μεγάλη παρέλαση στις 19:00, για να καταλήξει στο ίδιο μέρος δύο ώρες μετά, οπότε και θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Μύρωνα Στρατή, των Kings και φυσικά των House of Drama. Κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Μαίρη Συνατσάκη.

Σάββατο, 23.6 Λευκός Πύργος

12:00-18:30 PRIDE FAIR

ενημερωτικά περίπτερα

body painting

πωλητήριο

γρήγορο τεστ

παιχνίδια (the Mindtrap)

photo booth

δωρεάν αγκαλιές

διαλογισμός

εργαστήρια

ζωντανή βιβλιοθήκη

18:30-19:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

από τις συμμετέχουσες οργανώσεις, φορείς και το Δήμαρχο

19:00-21:00 PRIDE PARADE

Πορεία Υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Νίκης)

21:30-00:30 PRIDE CONCERT

συναυλία κάτω από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ