Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τραπέζι 300 μέτρα έστησαν στη Σβώλου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Οι γείτονες έφαγαν, ήπιαν και… συμμάζεψαν μαζί

Κάθε χρόνο στην Αλεξάνδρου Σβώλου, έναν πυκνοκατοικημένο δρόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι γείτονες κατεβαίνουν κάτω με το φαγητό που έφτιαξαν ή αγόρασαν από τα καταστήματα της περιοχής και κάθονται σε ένα τραπέζι, συζητούν, γνωρίζονται μεταξύ τους, βλέπουν με μια διαφορετική ματιά το μέρος όπου ζουν.

To φετινό, πέμπτο, “ Δείπνο της Άνοιξης”, όπως ονομάζεται αυτή η διοργάνωση, καλεσμένοι ήταν και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της Αλεξάνδρου Σβώλου. “ Είναι μια γιορτή για όλους και είναι ανοιχτή”,  δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Σβώλου, που διοργανώνει το δείπνο,  Περικλής Χατζηνάκος.

Φέτος, το τραπέζι ήταν μεγαλύτερο και κάλυψε τα 300 μέτρα από τα 437 μέτρα της Σβώλου (χωρίς τις κάθετες οδούς).

Από νωρίς στήθηκε παιδική γωνιά, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Δημητρίου Γούναρη, με παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Παρουσιάσεις από θεατρικές ομάδες, μουσική από σχήματα κρουστών και ξενάγηση στην περιοχή,  ήταν μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων.

Το δείπνο ολοκληρώθηκε μετά τις 11.30 το βράδυ με την καθαριότητα και το μάζεμα των τραπεζιών.

Το “ Δείπνο της Άνοιξης” ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου Λάζαρου Χατζηνάκου, ιδρυτή της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Σβώλου, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, σε ηλικία 61 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ