Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διπλωμάτες από τα προξενεία της πόλης υποδέχθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας

Θα συμμετέχουν στο 2ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στους κήπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον χώρο του διατηρητέου της Βίλλας Αλλατίνι, βρέθηκαν χθες πρόξενοι και διπλωμάτες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα συμμετέχουν στο 2ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (FICAC), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην ομοσπονδία αυτή συμμετέχουν τα 13 γενικά προξενεία και τα 41 επίτιμα, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και οι διπλωμάτες τους.

Τους προξένους και διπλωμάτες καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ το "παρών" έδωσαν και αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας. Στο καλωσόρισμά του ο κ. Τζιτζικώστας τούς μίλησε για τη Μακεδονία, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τον τουρισμό, την εξαγωγική οικονομία, τον αγροδιατροφικό τομέα, τις προσπάθειες της Περιφέρειας να καταστήσει την περιοχή κόμβο καινοτομίας, αλλά και για τα εκλεκτά αγροδιατροφικά προϊόντα της μακεδονικής γης και τη «Μακεδονική Κουζίνα».

Σημειώνεται ότι το συνέδριο της FICAC γίνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, ενώ το προηγούμενο είχε πραγματοποιηθεί το 2015 στο Βελιγράδι. Το θέμα του είναι «Οικονομική διπλωματία και ενεργειακές οδοί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης). Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ