Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπή στη Θέρμη – Ρήμαξαν δημόσιες τουαλέτες (ΦΩΤΟ)

Στο Άλσος Τιμίου Σταυρού

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν  στις πρόσφατα ανακαινισμένες τουαλέτες που βρίσκονται στον χώρο ακριβώς πίσω από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στο άλσος που βρίσκεται στη θέση Τούμπα, στη Θέρμη. 

Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν συνολικά τα είδη υγιεινής, αφαίρεσαν βρύσες και άλλες μεταλλικές συσκευές, έσπασαν λεκάνες και φώτα, αφού προηγουμένως παραβίασαν τις κλειδωμένες πόρτες του κτιρίου. Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες που έδρασαν έφτασαν στο σημείο  να μετατρέψουν ακόμη και τους τοίχους του κτιρίου σε ένα καμβά γεμάτο συνθήματα και ακανόνιστα σχήματα.

«Πρόκειται για ένα θλιβερό φαινόμενο που δυστυχώς επαναλαμβάνεται και το οποίο οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα καθώς παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι εικόνες που άφησαν πίσω τους όσοι έδρασαν προκαλούν αναμφισβήτητα αλγεινές εντυπώσεις και καταδικάζονται από τη δημοτική αρχή καθώς είναι θλιβερές για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Ο βανδαλισμός που διαπράχθηκε είναι απολύτως καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό και τις αξίες που αποτυπώνονται σε μία σύγχρονη ευνομούμενη κοινωνία και μάλιστα σε μία περίοδο αλλά και σε εποχές δύσκολες, όπου οι οικονομικοί πόροι δεν περισσεύουν σε κανέναν», αναφέρει ο δήμος Θέρμης σε ανακοίνωσή του.

Και συμπληρώνει: «Αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η διατήρηση της ποιότητας και της άριστης λειτουργικότητάς όλων των δημόσιων χώρων και στην κατεύθυνση αυτή πρόσφατα είχε προχωρήσει στη ριζική ανακαίνιση των συγκεκριμένων χώρων, που δυστυχώς κάποιοι δεν σεβάστηκαν. Ήδη για το θλιβερό αυτό περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές της περιοχής για περαιτέρω ενέργειες σε μία προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.

Η δημοτική αρχή Θέρμης απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλους τους δημότες να προσέχουν και να προστατεύουν με κάθε τρόπο τη δημόσια περιουσία και να αναφέρουν οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους που έχει να κάνει με τέτοια φαινόμενα βανδαλισμών που δεν ωφελούν κανέναν, αλλά αντίθετα βλάπτουν επικίνδυνα την ίδια τη δημοκρατία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη