Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τζιτζικώστας: Ολικό κάλεσμα για τη Μακεδονία στις 27/6 στη Θεσσαλονίκη

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καλεί αυτοδιοίκηση – φορείς και ακαδημαϊκούς

Γενικό κάλεσμα στους φορείς της Βόρειας Ελλάδας ενάντια της «κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών» απεύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ολίγου στη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού με αυτοδιοίκηση, φορείς, επιμελητήρια, ακαδημαϊκούς, αλλά και εκπροσώπους της εκκλησίας έχει δοθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel, την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

«Το αίτημα μας είναι να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και να εκφραστεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα», σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα. «Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να παραδώσουμε στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα, εθνικότητα, γλώσσα και όνομα. Να δώσουμε δηλαδή υπόσταση στον αλυτρωτισμό. Δεν αποδεχόμαστε τη συμφωνία, δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Ενωμένη η αυτοδιοίκηση εκφράζει και θα εκφράζει τον ελληνικό λαό από σήμερα και στο εξής. Καλά θα κάνει έστω και τώρα η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε βουλευτής ξεχωριστά να ακούσουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχει πλέον εθνική και ιστορική ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της χώρας».  

Δείτε τα βίντεο του Typosthes.gr

 

.

Στις 27 Ιουνίου, στο Grand Hotel, η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλης της Β. Ελλάδας, μαζί με τοπικούς φορείς και Εκκλησία θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα για να ανατρέψουν τη συμφωνία. Να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα διοργανώνεται και συλλαλητήριο έξω από το ΥΜΑΘ.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυριζογλου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης και η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου, καθώς και πολλοί δήμαρχοι της Β. Ελλάδας.

Δείτε τι δήλωσαν οι κ.κ. Κυρίζογλου και Πατούλης.

 

Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει