Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 8 χειροβομβίδες βρέθηκαν σε αποθήκη στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Εντοπίστηκαν όταν κατέρρευσε μέρος της σκεπής από την έντονη βροχόπτωση - Χρονολογούνται από τον Εμφύλιο Πόλεμο

Ούτε μία ούτε δύο αλλά οκτώ συνολικά χειροβομβίδες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε παλιά αποθήκη στο χωριό Αδάμ του δήμου Λαγκαδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, oι χειροβομβίδες αποκαλύφθηκαν χθες, όταν κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε μέρος της σκεπής και οι χειροβομβίδες εντοπίστηκαν τυχαία από τον ιδιοκτήτη κρυμμένες σε ψηλό σημείο, στη σκεπή της αποθήκης. Η αποθήκη αυτή βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, σε πολύ κεντρικό σημείο, όμως ο ιδιοκτήτης εδώ και χρόνια δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Για την μεταφορά των χειροβομβίδων στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση παρουσία στρατού και αστυνομίας, ενώ πυροτεχνουργοί σήμερα το πρωί απομάκρυναν τις χειροβομβίδες από το σημείο. Οι χειροβομβίδες αυτές χρονολογούνται από τον Εμφύλιο Πόλεμο, καθώς φέρουν έτος κατασκευής 1945 και είναι τύπου ΜΚ2.

Κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί και άλλες χειροβομβίδες στο χωριό, καθώς το Αδάμ δέχτηκε επιδρομές ανταρτών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Πηγή: lagadas.net

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη