Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι στόχοι του νέου πρύτανη του ΠΑΜΑΚ

Για αλλαγή σελίδας και διόρθωση των λαθών του παρελθόντος έκανε λόγο ο Στ. Κατρανίδης

Τον στόχο του για αλλαγή σελίδας και διόρθωση των λαθών του παρελθόντος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και τον ανοιχτό διάλογο με τους εργαζομένους, περιέγραψε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο νεοεκλεγείς πρύτανης του ιδρύματος, Στέλιος Κατρανίδης, ο οποίος -σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής- επικράτησε με ποσοστό 51,58%, στον δεύτερο γύρο των εκλογών χτες, έναντι του έτερου υποψηφίου, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.

"Νομίζω ότι με την εκλογή μου χτες θα μου δοθεί η δυνατότητα να συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΠΑΜΑΚ, το οποίο θεωρώ πως είναι ένα πανεπιστήμιο καταξιωμένο, έχει κατοχυρώσει τη θέση του τουλάχιστον στον χώρο των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών και στη Θεσσαλονίκη και στη χώρα. Πέραν όμως τούτου, θέλω να πω ότι μαζί με όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας" σημείωσε ο κ.Κατρανίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: "Στις χτεσινές εκλογές βρεθήκαμε μαζί άνθρωποι από διαφορετικά τμήματα, διαφορετικές σχολές, διαφορετικές γενιές, με απόψεις πολλές φορές διαφορετικές, που όμως βάλαμε πάνω από όλα την αγάπη μας για το καλό του πανεπιστημίου. Με αυτή την έννοια, το μεγάλο εύρος δυνάμεων, που συμπαρατάχθηκε και στήριξε την υποψηφιότητά μου, νομίζω ότι αποτελεί εγγύηση για αλλαγή σελίδας και για την καινούργια προσπάθεια που θα αναλάβω, μαζί με τους συνεργάτες μου αντιπρυτάνεις και τους τρεις αντιπρυτάνεις που εξελέγησαν από τον Σεπτέμβριο, για μια νέα πορεία στο ΠΑΜΑΚ, για να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να ανοίξουμε ακόμη καλύτερη προοπτική για το μέλλον".

Ερωτηθείς αν επίκεινται ριζικές αλλαγές στο ΠΑΜΑΚ, στο πλαίσιο του στόχου για αλλαγή σελίδας, ο κ.Κατρανίδης απάντησε: "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε στο να κάνουνε την καθημερινότητά μας καλύτερη. Θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη διαλόγου, συζήτησης πάνω στα προβλήματα πιυ υπάρχουν, η διοίκηση πρέπει να βρίσκεται σε συχνή, θα έλεγα καθημερινή επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους είτε είναι διοικητικοί υπάλληλοι είτε καθηγητές είτε άλλες κατηγορίες διδασκόντων, γιατί μόνο μέσα από τον ανοιχτό διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και την ανοχή σε διαφορετικές απόψεις μπορούμε να προχωρήσουμε τη σύνθεση νέων απόψεων και θέσεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα".

Στο πλαίσιο της συζήτησης γύρω από τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο κ.Κατρανίδη επισήμανε ακόμη ότι το ΠΑΜΑΚ έχει κατοχυρωμένο το όνομά του "εδώ και δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερο".

Ο Στέλιος Κατρανίδης είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ. Υπενθυμίζεται ότι αντιπρυτάνεις εξελέγησαν από προχτές και οι τρεις υποψήφιοι που στήριξαν τον κ.Κατρανίδη, ήτοι η καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου και οι καθηγητές Δημήτριος Κυρκιλής και Δημήτριος Χανδράκης. Η θητεία των νέων πρυτανικών αρχών θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και θα λήξει στις 31 Αυγούστου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ