Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνη βλάβη σε γέφυρα έξω από τη Θεσσαλονίκη

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί που διέρχονται από το σημείο

Ο δήμος Χαλκηδόνος ενημερώνει τους δημότες του ότι τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε βλάβη επί του οδοστρώματος στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης - στην γέφυρα - Άνω Διάβαση για την πρόσβαση στη Δ.Κ. Αγ. Αθανασίου, για την οποία είχε προγραμματιστεί η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα της την εβδομάδα από 11-15/06/2018.

Κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επισκέφθηκε το σημείο στις 07/06/2018 και διαπίστωσε καθίζηση του οδοστρώματος νοτίως της γέφυρας, η οποία έλαβε χώρα και εξελίχθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες.

Από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα που υπέκρυπτε η βύθιση του οδοστρώματος ήταν πολύ σημαντικότερο από το εμφανές, με το μεταβατικό επίχωμα κάτω από την πλάκα πρόσβασης να έχει ολισθήσει και να αφήνει στον αέρα-μετέωρο το 1ο τμήμα της πλάκας.

Το γεγονός αυτό καθιστά τη διέλευση και κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα των βαρέων, επί της γέφυρας ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος Χαλκηδόνας προχώρησε άμεσα στην προσωρινή σήμανση με τοποθέτηση των ακόλουθων πινακίδων:

• Μείωση της ταχύτητας κυκλοφορίας στα 10km/h (Ρ-32)

• Απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων με βάρος άνω των 2t (P-23)

• Επικίνδυνο κάθετο ρείθρο (Κ-11)

Εν τω μεταξύ, ο δήμος έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και την Δ/νση Τροχαίας Χαλκηδόνας, για τη λήψη μέτρων και την εύρεση λύσης για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μέχρι τότε εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών και παρακαλά να σεβαστούν την σήμανση ακολουθώντας την κατά γράμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ