16

AUG
2018

Η Περιφέρεια θα δώσει το πράσινο φως για το ειδικό χωρικό σχέδιο

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για μεγάλη «νέα» παραλία 40 χλμ – Τι θα περιλαμβάνει

07 Jun 201812.33

Τις διαδικασίες σύνταξης του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης κινεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη διαβούλευση που έγινε με τους δήμους Δέλτα, Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας -Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας που θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως για τη σύνταξή του σχεδίου. Αυτό θα αποτελέσει άλλωστε το θεσμικό εργαλείο που θα ορίζει τις λεπτομέρειες για την ανάπτυξη έργων μητροπολιτικής κλίμακας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εισήγηση που θα παρουσιαστεί, περιγράφεται η περιοχή του παραλιακού μετώπου από την εκβολή του Γαλλικού ποταμού (περιοχή Καλοχωρίου) έως τo Μεγάλο Έμβολο της περιοχής του Αγγελοχωρίου. Πρόκειται για μια έκταση μήκους 40 χιλιομέτρων περίπου. Ο σκοπός του σχεδιασμού των Δήμων και της Περιφέρειας είναι η δημιουργία μιας συνεχούς παράκτιας ζώνης, που θα γίνει πόλος ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας και θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τις αναπτυξιακές προτάσεις που θα εξεταστούν, σε αυτές περιλαμβάνονται η διερεύνηση της δημιουργίας Δυτικού και Ανατολικού Μητροπολιτικού Πάρκου και Βοτανικού κήπου, η ανάδειξη του Δυτικού Επιχειρηματικού Κέντρου και η δημιουργία Ανατολικού Μητροπολιτικού Πάρκου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα προταθούν, επίσης, η εξυγίανση και ανάπλαση της περιοχής του Δενδροποτάμου και των βυρσοδεψείων και η διαμόρφωση περιπατητικού άξονα από το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος έως την Πλατεία Ελευθερίας, διαμέσου των εγκαταστάσεων του παλαιού Εμπορευματικού Σταθμού και τμήματος του λιμανιού Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας την πορεία μνήμης.

Επιπλέον, θα εξεταστούν οι δυνατότητες πολεοδομικής ρύθμισης του νότιου άκρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ενιαία πολεοδομική αντιμετώπιση της περιοχής του Μεγάρου Μουσικής, του Ποσειδωνίου και της περιοχής Αλλατίνη και της εκτός σχεδίου παράκτιας περιοχής στο όριο με τον Δήμο Καλαμαριάς. Στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Καλαμαριάς, θα προτείνεται η ενεργοποίηση όλων των προβλεπόμενων και θεσμοθετημένων ρυθμίσεων έως τη Σχολή Δικαστών. Η παρέμβαση θα ολοκληρώνεται έως το αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τις ανάλογες ενεργοποιήσεις που προβλέπονται θεσμικά, για το παράκτιο τμήμα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνδυασμό και με την γραμμή επέκτασης του μετρό προς το αεροδρόμιο.

Παράλληλα θα διερευνηθούν, μεταξύ άλλων, η χωροθέτηση ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Κεντρικής Μακεδονίας στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη, θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες για λιμενικές υποδομές για την εξυπηρέτηση σκαφών κάθε κατηγορίας (αλιευτικά, τουριστικά, αναψυχής, ιστιοπλοϊκά, κ.α.), ενώ θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη δράσεων αναψυχής και περιπάτου στην παράκτια περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Αποκάλυψη: Τι ζήτησε ο Μητρετώδης στη μητέρα του από τη φυλακή

Τοπικά16 Aug 201820.16

Μεγαλείο ψυχής από το νεαρό Έλληνα Ανθυπολοχαγό


Ταχύπλοο τραυμάτισε λουόμενο άνδρα στη Χαλκιδική

Τοπικά16 Aug 201819.16

Ο οδηγός του ταχύπλοου εγκατέλειψε το θύμα στη θάλασσα


Θεσσαλονίκη: 86χρονος έπεσε από ταράτσα στην Πυλαία

Τοπικά16 Aug 201818.15

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου 

Χαλκιδική: Ράμπα SEATRAC τοποθετήθηκε στο ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας

Τοπικά16 Aug 201817.50

Δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα με ασφάλεια, σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη διακοπή νερού αυτήν την ώρα σε περιοχή της πόλης

Τοπικά16 Aug 201816.50

Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση


Θεσσαλονίκη: Πώς είναι η Λεωφόρος Στρατού πριν και μετά τα πασαλάκια (Video)

Τοπικά16 Aug 201816.33

Τα πασαλάκια τοποθετήθηκαν κατά μήκος των λεωφορειοδρόμων στις 12 Αυγούστου


Θεσσαλονίκη: Τα Εννιάμερα της Θεοτόκου γιορτάζονται και φέτος στη Ν. Μηχανιώνα

Τοπικά16 Aug 201816.10

Λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας την Τετάρτη 22 ΑυγούστουΜασούτης

Mediterranean CosmosBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία