16

AUG
2018

Παρουσίαση του έργου του Οργανισμού από την Πρόεδρο του, κα. Βούλα Πατουλίδου

Τα "δυνατά χαρτιά του τουρισμού" της Θεσσαλονίκης - Παρουσίαση ΟΤΘ στο ΕΒΕΘ

01 Jun 201818.08

Τα μνημεία και ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνονται στον παγκόσμιο χάρτη της Unesco, η γαστρονομία και η αναψυχή αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, πάνω στα οποία βασίζονται σχετικά προγράμματα και δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο την συνεχή ποσοτική και ποιοτική αύξηση των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην πόλη.

Αυτό επισήμανε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης  και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ)  κα. Βούλα Πατουλίδου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του έργου του Οργανισμού σε τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η κα. Πατουλίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα θερμά το ΕΒΕΘ, καθώς το Επιμελητήριο, αποτελώντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη του, στήριξε από την αρχή και αδιάλειπτα το έργο του Οργανισμού και αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία που έχει με τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΘ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΘ, κ. Χάρη Αλεξόπουλο.

Ακόμη, επισήμανε ότι ο Οργανισμός, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλονίκης, προωθεί νέες στρατηγικές συνεργασίες, όπως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τον Δρόμο του Μεταξιού, μάλιστα, τον προσεχή Οκτώβριο, θα διοργανωθεί σχετικό συνέδριο στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, ο Ο.Τ.Θ. προσδίδει ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στον ψηφιακό τουρισμό, διαθέτοντας το portal www.thessaloniki.travel, το οποίο είναι μεταφρασμένο σε τέσσερις  γλώσσες ( αγγλικά, γερμανικά , κινεζικά, ρωσικά) και  για το οποίο η κα. Πατουλίδου υπογράμμισε ότι φιλοδοξεί πως μέσα στον Ιούνιο θα ξεπεράσει τις ένα εκατομμύριο μοναδικές επισκέψεις, ενώ σύντομα θα είναι μεταφρασμένο και στα ιταλικά.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες, άρχισε να διατίθεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης  και ο χάρτης «Thessaloniki roadplan and sights», στην αγγλική γλώσσα, που συμπεριλαμβάνει συνολικά 49 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και διανέμεται στους επισκέπτες της πόλης από τα ξενοδοχεία. Ο χάρτης περιλαμβάνει επίσης και τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Όλυμπος, Στάγειρα, Αμφίπολη, Αλιστράτη, Έδεσσα, Πετράλωνα κα), με τα οποία συνδέεται οδικά η Θεσσαλονίκη σε απόσταση περίπου μιας ώρας.

Τέλος, η κα. Πατουλίδου στην παρουσίαση της στάθηκε ιδιαίτερα στην δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης, η οποία αυξάνεται μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις, τα συνέδρια, αλλά και από πρωτοβουλίες όπως το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, που συνδυάζει πολιτισμό και αθλητισμό και πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες (από τις 8-10 Ιουνίου).

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Αποκάλυψη: Τι ζήτησε ο Μητρετώδης στη μητέρα του από τη φυλακή

Τοπικά16 Aug 201820.16

Μεγαλείο ψυχής από το νεαρό Έλληνα Ανθυπολοχαγό


Ταχύπλοο τραυμάτισε λουόμενο άνδρα στη Χαλκιδική

Τοπικά16 Aug 201819.16

Ο οδηγός του ταχύπλοου εγκατέλειψε το θύμα στη θάλασσα


Θεσσαλονίκη: 86χρονος έπεσε από ταράτσα στην Πυλαία

Τοπικά16 Aug 201818.15

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου 

Χαλκιδική: Ράμπα SEATRAC τοποθετήθηκε στο ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας

Τοπικά16 Aug 201817.50

Δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα με ασφάλεια, σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη διακοπή νερού αυτήν την ώρα σε περιοχή της πόλης

Τοπικά16 Aug 201816.50

Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση


Θεσσαλονίκη: Πώς είναι η Λεωφόρος Στρατού πριν και μετά τα πασαλάκια (Video)

Τοπικά16 Aug 201816.33

Τα πασαλάκια τοποθετήθηκαν κατά μήκος των λεωφορειοδρόμων στις 12 Αυγούστου


Θεσσαλονίκη: Τα Εννιάμερα της Θεοτόκου γιορτάζονται και φέτος στη Ν. Μηχανιώνα

Τοπικά16 Aug 201816.10

Λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας την Τετάρτη 22 ΑυγούστουΜασούτης

Mediterranean CosmosBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία