20

OCT
2018

Παρουσίαση του έργου του Οργανισμού από την Πρόεδρο του, κα. Βούλα Πατουλίδου

Τα "δυνατά χαρτιά του τουρισμού" της Θεσσαλονίκης - Παρουσίαση ΟΤΘ στο ΕΒΕΘ

01 Jun 201818.08

Τα μνημεία και ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνονται στον παγκόσμιο χάρτη της Unesco, η γαστρονομία και η αναψυχή αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, πάνω στα οποία βασίζονται σχετικά προγράμματα και δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο την συνεχή ποσοτική και ποιοτική αύξηση των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην πόλη.

Αυτό επισήμανε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης  και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ)  κα. Βούλα Πατουλίδου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του έργου του Οργανισμού σε τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η κα. Πατουλίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα θερμά το ΕΒΕΘ, καθώς το Επιμελητήριο, αποτελώντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη του, στήριξε από την αρχή και αδιάλειπτα το έργο του Οργανισμού και αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία που έχει με τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΘ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΘ, κ. Χάρη Αλεξόπουλο.

Ακόμη, επισήμανε ότι ο Οργανισμός, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλονίκης, προωθεί νέες στρατηγικές συνεργασίες, όπως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τον Δρόμο του Μεταξιού, μάλιστα, τον προσεχή Οκτώβριο, θα διοργανωθεί σχετικό συνέδριο στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, ο Ο.Τ.Θ. προσδίδει ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στον ψηφιακό τουρισμό, διαθέτοντας το portal www.thessaloniki.travel, το οποίο είναι μεταφρασμένο σε τέσσερις  γλώσσες ( αγγλικά, γερμανικά , κινεζικά, ρωσικά) και  για το οποίο η κα. Πατουλίδου υπογράμμισε ότι φιλοδοξεί πως μέσα στον Ιούνιο θα ξεπεράσει τις ένα εκατομμύριο μοναδικές επισκέψεις, ενώ σύντομα θα είναι μεταφρασμένο και στα ιταλικά.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες, άρχισε να διατίθεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης  και ο χάρτης «Thessaloniki roadplan and sights», στην αγγλική γλώσσα, που συμπεριλαμβάνει συνολικά 49 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και διανέμεται στους επισκέπτες της πόλης από τα ξενοδοχεία. Ο χάρτης περιλαμβάνει επίσης και τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Όλυμπος, Στάγειρα, Αμφίπολη, Αλιστράτη, Έδεσσα, Πετράλωνα κα), με τα οποία συνδέεται οδικά η Θεσσαλονίκη σε απόσταση περίπου μιας ώρας.

Τέλος, η κα. Πατουλίδου στην παρουσίαση της στάθηκε ιδιαίτερα στην δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης, η οποία αυξάνεται μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις, τα συνέδρια, αλλά και από πρωτοβουλίες όπως το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, που συνδυάζει πολιτισμό και αθλητισμό και πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες (από τις 8-10 Ιουνίου).

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Έκθεση μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Τοπικά20 Oct 201819.44

Η έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»

Θεσσαλονίκη: Μεταφορά κρατουμένου στo πορτμπαγκάζ τζιπ της ΕΛ.ΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά20 Oct 201818.33

Καταγγελία για απαράδεκτη πρακτική μεταφοράς κρατουμένου

Μυλόπουλος: Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με μετρό το 2020 η Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Oct 201817.54

Τι απάντησε για τις κατηγορίες που του αποδίδει η ΝΔ για το ΑΠΘ

Φωτογραφία της Δήμητρας Θωμά

Θεσσαλονίκη: Μαύρο πανό στον Λευκό Πύργο από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τοπικά20 Oct 201817.23

Διαμαρτυρία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την Eldorado Gold και τις Σκουριές

Θεσσαλονίκη: «Λάμπει» η ΔΕΘ με την 33η KOSMIMA!

Τοπικά20 Oct 201812.30

Ένας πολύτιμος κόσμος άνοιξε τις πύλες του σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ: Έκτακτη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Oct 201810.27

Πότε αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Τοπικά20 Oct 201810.00

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής σε Ιόνιο - Από Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: Θα «πέσει» η ΕΡΤ το Σ/Κ – Ποιες ώρες δεν θα εκπέμπει

Τοπικά20 Oct 201802.08

Διακοπές στο πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Εκπομπής Χορτιάτη ΘεσσαλονίκηςΜασούτηςMediterranean CosmosMollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία