20

OCT
2018

Ειδικό βραβείο στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού «Le Monde – Smart Cities 2018»

H Le Monde βραβεύει τον Δήμο Θεσσαλονίκης - Για τη διαχείριση του προσφυγικού

01 Jun 201818.04

Το ειδικό βραβείο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος αποδίδεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου 2018 στη Λυών της Γαλλίας, στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού «Le Monde – Smart Cities 2018». Η επίσημη απονομή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής τελετής, στις 11 Ιουλίου, στην Σιγκαπούρη.

Πρόκειται για τιμητική διάκριση που αποδόθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης εκτός συναγωνισμού, κατόπιν σχετικών προτάσεων των μελών της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις εντατικές και μεθοδικές προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στην περιοχή.

Οι κριτές επισήμαναν την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να προκριθεί η παραμονή των προσφύγων σε αστικό περιβάλλον –και όχι σε camps- με δυνατότητες μάθησης/εκπαίδευσης καθώς και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος REACT που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, με στόχο τη μίσθωση διαμερισμάτων για τη στέγαση προσφύγων στον αστικό ιστό, καθώς και στη συνεργασία και κινητοποίηση φορέων και θεσμών, μέσω του προγράμματος URBACT III ARRIVAL CITIES.

Ο διαγωνισμός της Le Monde «Smart Cities» περιλαμβάνει βραβεία που αφορούν τους τομείς της κινητικότητας, της αστικής καινοτομίας, της κατοικίας, της ενέργειας, της πολιτιστικής δράσης και της συμμετοχικότητας των πολιτών. Στο φετινό διαγωνισμό μετείχαν περισσότερες από 200 πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως συντονιστής στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος με εταίρους  τον  Δήμο Νεάπολης-Συκεών, τον Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, τη ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας) και την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

«Η βράβευση του Δήμου Θεσσαλονίκης έρχεται ως αποτέλεσμα μιας επίπονης και μακρόχρονης συλλογικής προσπάθειας» τονίζει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη στήριξη και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών και Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ., Σοφία Ασλανίδου και προσθέτει: «Εγκαινιάσαμε συμμετοχικές διαδικασίες, διότι κατανοήσαμε ότι το προσφυγικό απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, συνεργαζόμαστε με άλλους δήμους με τους οποίους δημιουργήσαμε δίκτυο καλών πρακτικών, με άλλες πόλεις, καθώς και με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και την UNICEF».

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(3)Τύπος Θεσσαλονίκης

Έκθεση μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Τοπικά20 Oct 201819.44

Η έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»

Θεσσαλονίκη: Μεταφορά κρατουμένου στo πορτμπαγκάζ τζιπ της ΕΛ.ΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά20 Oct 201818.33

Καταγγελία για απαράδεκτη πρακτική μεταφοράς κρατουμένου

Μυλόπουλος: Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με μετρό το 2020 η Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Oct 201817.54

Τι απάντησε για τις κατηγορίες που του αποδίδει η ΝΔ για το ΑΠΘ

Φωτογραφία της Δήμητρας Θωμά

Θεσσαλονίκη: Μαύρο πανό στον Λευκό Πύργο από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τοπικά20 Oct 201817.23

Διαμαρτυρία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την Eldorado Gold και τις Σκουριές

Θεσσαλονίκη: «Λάμπει» η ΔΕΘ με την 33η KOSMIMA!

Τοπικά20 Oct 201812.30

Ένας πολύτιμος κόσμος άνοιξε τις πύλες του σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ: Έκτακτη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Oct 201810.27

Πότε αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Τοπικά20 Oct 201810.00

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής σε Ιόνιο - Από Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: Θα «πέσει» η ΕΡΤ το Σ/Κ – Ποιες ώρες δεν θα εκπέμπει

Τοπικά20 Oct 201802.08

Διακοπές στο πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Εκπομπής Χορτιάτη ΘεσσαλονίκηςΜασούτηςMediterranean CosmosMollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία