Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαγωνισμός LEGO για παιδιά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τι θα γίνει

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT συνδιοργανώνουν τον πρωτότυπο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League Jr. Expo Event, για παιδιά, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, από τις 11.30 έως τις 13.00, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Στη δράση θα πάρουν μέρος 37 ομάδες παιδιών, από 6 έως 10 ετών, από την Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, το Κιλκίς και τα Τρίκαλα, που θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους γύρω από το θέμα του διαγωνισμού «Aquaadventure» («Υδάτινη Περιπέτεια»), έχοντας αντλήσει έμπνευση από το στοιχείο του νερού. Οι ομάδες θα δημιουργήσουν αφίσες και κατασκευές LEGO®, βασισμένες στις βασικές αξίες που προωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η διάδοση της τεχνολογίας και της ρομποτικής μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, παράλληλα με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας και της ψυχαγωγίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει