Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι: Διημερίδα από την ΠΚΜ

Για να παρουσιαστεί η νέα, ολιστική τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου

 Διημερίδα με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι» θα πραγματοποιηθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, οι τοπικοί φορείς του Ελατοχωρίου και οι σπουδαστές του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό η προτεινόμενη νέα, ολιστική τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου, που να βασίζεται στο τσάι Oλύμπου (sideritis scardica) που καλλιεργείται στην περιοχή.  Το νέο τουριστικό προϊόν, με έμβλημα το τσάι Ολύμπου, θα περιλαμβάνει οργανωμένες δράσεις σχετικές με τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον, βοτανικούς κήπους, επισκέψιμα τουριστικά αγροκτήματα, εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις καθώς και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Η σύνδεση όλων των προαναφερομένων δράσεων, που βασίζονται στην τοπική παράδοση, θα δημιουργήσει μία ισχυρή και συνεπή ιστορία, ικανή να προσελκύει το επιθυμητό προφίλ επισκεπτών και να διαμορφώσει τη νέα εικόνα του Ελατοχωρίου.

Το εκπονούμενο πρόγραμμα θα κορυφωθεί με ένα διήμερο εκδηλώσεων, μέσω του οποίου θα γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό το νέο σήμα κατατεθέν (brand) του Ελατοχωρίου, το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Ειδικότερα, το ιστορικό συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου θα «ταξιδέψει» γαστρονομικά τους συμμετέχοντες στην εποχή του Ομήρου και της Μούσας Καλλιόπης, δίνοντας μια «πρόγευση» για τη νέα τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Χρέωση (15 ευρώ/άτομο) υπάρχει μόνο για τη συμμετοχή στο ιστορικό συμπόσιο «Νόστιμον ‘Ημαρ» το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, με περιορισμένο αριθμό θέσεων (έως 150 άτομα). Για δηλώσεις συμμετοχής στο ιστορικό συμπόσιο μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 698 595 6069, 699 726 3064, και 23510 82 942.

Επισυνάπτεται σε ξεχωριστό αρχείο το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας.elatoxwri.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ