Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο για το λεωφορείο 23

Τι ζήτησαν και τι εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Παππάς ...

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης που συνεδρίασε τη Δευτέρα έκανε επιτροπή κατοίκων της Άνω Πόλης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για τις αλλαγές που ισχύουν από την Πρωτομαγιά στο δρομολόγιο της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ.

Εκπρόσωπος των κατοίκων περιέγραψε το πρόβλημα και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ψήφισμα στήριξης, αλλά και να παρευρεθεί ο δήμαρχος ή εκπρόσωπος από τον δήμο στις διαμαρτυρίες που κάνουν στην περιοχή για το θέμα. Σημειώνεται ότι η επόμενη θα γίνει την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στην περιοχή της Μονής Βλατάδων. «Ελάτε να περπατήσετε μαζί μας αυτά τα 330 μέτρα που μένουν «εκτεθειμένα», με εμένα που είμαι άτομο με κινητικά προβλήματα, με ηλικιωμένα άτομα, με τα παιδιά που  κινδυνεύουν από τη διασταύρωση, με εργαζόμενους», είπε στους παριστάμενους μια άλλη κάτοικος της περιοχής. «Είναι πολύ λίγα τα μέτρα για να μας περιθωριοποιήσετε και να μας απομονώσετε από τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε η ίδια. Όσο για το λεωφορείο 22 οι κάτοικοι είπαν ότι είναι μόλις 10 θέσεων, η χρονική απόσταση των δρομολογίων είναι τρία τέταρτα με μία ώρα, ενώ η διαδρομή είναι τόσο μεγάλη που δεν ικανοποιεί κανέναν από τους κατοίκους.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας, κ. Αθανάσιος Παππάς δήλωσε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο, γιατί δεν εξυπηρετούνται, πρέπει να βρεθεί λύση. «Να δούμε το θέμα της αναστροφής λίγο πιο έξω από την Παλαμίδου. Αλλά αυτό θα είναι προσωρινή λύση», τόνισε και στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκε σε συνεργασία ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ και δήμου να γίνει δομική αντιμετώπιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Άνω Πόλης. «Είναι μια γραμμή απολύτως επιβαρυμένη, δεν εξυπηρετεί τους πολίτες. Το πρόβλημα είναι μείζων και πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα