26

MAY
2018

Επίσκεψης εκπαιδευτικών και μαθητών από το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Τσεχία

Θεσσαλονίκη: Οι ευρωπαϊκοί θρύλοι στο Δημοτικό Σχολείο του Ν.Ρυσίου (ΦΩΤΟ)

17 May 201815.00
Δεκατέσσερις εκπαιδευτικοί και εφτά μαθητές από το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Τσεχία επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο του Ν.Ρυσίου στο πλαίσιο του έργου "Coded Legends – Θρύλοι Κωδικοποιημένοι σε Ψηφιακές Πλατφόρμες" του ERASMUS+ 2017- 2020 / KA219. Τη φιλοξενία εκπαιδευτικών και παιδιών, αλλά και το πρόγραμμα των εργασιών και περιηγήσεων ανέλαβε ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας κ. Αλέξανδρος Ευθυμίου, η συντονίστρια του προγράμματος κ. Αγγέλα Οικονόμου, η εκπαιδευτική ομάδα ERASMUS του σχολείου, γονείς , μαθητές με τη συνδρομή του Δήμου Θέρμης.

Το πρόγραμμα Coded Legends είναι καινοτόμο καθώς εισάγει νέες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης. Φιλοδοξεί να απαντήσει στις ανάγκες των σύγχρονων ευρωπαϊκών σχολείων, των "σχολείων 3.0", όπου η τεχνολογία ενσωματώνεται στην εκπαίδευση.

Ο στόχος του προγράμματος CODED LEGENDS είναι να εισάγει καινοτόμες πρακτικές στα σχολεία ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές για να γίνουν ενεργοί πολίτες της ψηφιακής εποχής. O επιθυμητός αντίκτυπος είναι να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν τα παιδιά, οι οικογένειες και οι πολίτες άλλους πολιτισμούς, θρησκείες ώστε να καταπολεμηθούν τα αρνητικά στερεότυπα και η ρητορική του μίσους.Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα την «Ενσωμάτωση και την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από την κ. Καλλαρά, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης – Υπεύθυνη Δομών Υποδοχής Προσφύγων και την κ. Ιωαννίδου, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

Παράλληλα, τα σχολεία- εταίροι πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές του σχολείου μας με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας προέλευσης τους στο πλαίσιο του EUROPEAN CLASSROOM PROJECT.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Άνω Πόλη, τις εκκλησίες της πόλης και όλοι μαζί αναβίωσαν τους θρύλους που συνοδεύουν τον Λευκό Πύργο και το Γεντί Κουλέ (Επταπύργιο) .

Οι εταίροι ξεναγήθηκαν, επίσης, στους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου των Αιγών (Βεργίνα).

Κατά τη διάρκεια των κλειστών συναντήσεων των συντονιστών του προγράμματος συζητήθηκε η εξέλιξή του κατά το 1ο έτος διεξαγωγής του (2017 – 2018) και αποφασίστηκαν οι μελλοντικές δράσεις της ομάδας.Το δημοτικό σχολείο του Ν.Ρυσίου, αλλά και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές των εταίρων και τους περιέβαλαν με τόση φροντίδα και αγάπη. Χωρίς την πολύτιμη εθελοντική προσφορά τους δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση του έργου.

Η συνολική εμπειρία αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί βιώσαν μια πολύτιμα διαπολιτισμική εμπειρία.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν 11 άτομα από την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Τοπικά26 May 201802.04

Ακόμη τρεις ταυτοποιήσεις ατόμων από την ΕΛΑΣ


Καιρός στη Θεσσαλονίκη – Καλοκαιράκι σήμερα, με 29 βαθμούς!

Τοπικά26 May 201801.45

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο


Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητα κλείνουν τη ΛΕΑ και μπλοκάρουν ασθενοφόρο (Video)

Τοπικά26 May 201801.40

Αδύνατη η διέλευση για το ασθενοφόρο στην εξωτερική περιφερειακή


Θεσσαλονίκη: Τα Άνω Λαδάδικα σε ρυθμούς… μεγάλου τελικού – Για 9 ώρες!

Τοπικά26 May 201800.55

Για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Λίβερπουλ


Έρχονται νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου

Τοπικά26 May 201800.09

Σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό


Σε γνωστή ψαροταβέρνα γευμάτισε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τοπικά25 May 201819.23

Μετά από το γεμάτο σημερινό του πρόγραμμα


Δίκτυο συνεργασίας Πανεπιστημίων για την ενίσχυση του αλληλοσεβασμού

Τοπικά25 May 201819.20

Αρχίζει δράση στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του ΑΠΘ


Μήνυση από τη Νέα Δεξιά κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Τοπικά25 May 201818.00

Για παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου ΘεσσαλονίκηςΜασούτηςΕΛΠΕ

hemaplex


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο ΤΘέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία