14

AUG
2018

Διαδραστική εκδήλωση του Κ. Ζέρβα, με ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση με το δήμαρχο Τρικάλων, Δ. Παπαστεργίου

Θεσσαλονίκη: Τα «κλειδιά» των καινοτόμων δράσεων των Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

17 May 201812.40
Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχθηκε χθες το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου συζητώντας για τις καινοτόμες πρακτικές και τις επιτυχίες της πόλης των Τρικάλων. Οι θεματικές που συζητήθηκαν ήταν: Κυκλοφοριακό και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Ανακύκλωση και Αποκομιδή σκουπιδιών, Εξυπηρέτηση πολιτών και e-διακυβέρνηση, Ανάπτυξη – Καινοτομία - Νεοφυή επιχειρηματικότητα, Τρίτη ηλικία, Περιβάλλον, Εκπαίδευση – Παιδεία - Πολιτιστικές δράσεις και Προσφυγικό.

''Οι αλλαγές θέλουν στοχευμένη δράση και στοχευμένη χρήση των χρημάτων που παίρνουμε τα οποία δεν είναι όμως πολλά. Η αυτοδιοίκηση σήμερα παίρνει 65% λιγότερα χρήματα από ότι το 2010 αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην προοδεύουμε'' ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο κ. Παπαστεργίου.

Στα τέσσερα χρόνια θητείας του έχει καταφέρει να κάνει τα Τρίκαλα σημείο αναφοράς όσο αφορά τη χρήση ποδηλάτου, την αποκομιδή σκουπιδιών, την παραγωγή ενέργειας μέσω βιοαερίου, την καινοτομία εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του ATM πιστοποιητικών με το οποίο ο δημότης έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει οποιοδήποτε πιστοποιητικό με τη χρήση κάρτας.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον «Μύλο των ξωτικών» (δηλ. το Χριστουγεννιάτικο χωριό) ο οποίος προσέλκυσε πέρσι 1,2 εκατ. επισκέπτες προσφέροντας έσοδα στο δήμο τα οποία επανεπενδύει σε τομείς όπως η παιδεία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων «το λεωφορείο χωρίς οδηγό έκανε γνωστό το δήμο Τρικάλων στην Ελλάδα αλλά εξίσου σημαντική θεωρείται και η τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στην πράξη καθώς και τήρηση του νόμου όσο αφορά τα τραπεζοκαθίσματα ‘μέσω σωστής συνεννόησης’ με τους επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του κ. Παπαστέργιου σχετικά με το «προσφυγικό» όπου υπήρξε ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη διαχείριση του θέματος.

Ο κ. Παπαστεργίου, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τις δράσεις του, μίλησε για τα «κλειδιά» των επιτυχιών του όπως: σχέδιο, στοχευμένη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών, συναίνεση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και φορέων, αξιολόγηση ανθρώπων και πεπραγμένων αλλά και την αποτίναξη της μιζέριας και του αναμασήματος δικαιολογιών. Επίσης υπογράμμισε ότι η «επίτευξη της συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι άκρως σημαντική διευκρινίζοντας ότι δεν δέχεται τον ρόλο δημάρχου-κομματάρχη».
Σχολιάζοντας τη σημασία της συνεννόησης και της συναίνεσης, στην οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος, ο οικοδεσπότης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι «έχω την εντύπωση ότι στη Θεσσαλονίκη δεν συμφωνούμε πλέον σε τίποτα». Ακόμα, αναφέρθηκε στις διαφορές μεγέθους μεταξύ των δύο πόλεων, στην αναγκαιότητα της δημιουργίας μητροπολιτικής διοίκησης στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως στη διαρκή αξιολόγηση του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου αλλά και της αποτελεσματικότητας της ίδιας της διοίκησης.

Πολίτες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι «βομβάρδισαν» το δήμαρχο Τρικκαίων με ερωτήσεις γύρω από τα επιτεύγματά του σε μια βραδιά που εξελίχθηκε σε μια ζωηρή συζήτηση, την οποία συντόνιζε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας.

Ο κ. Ζέρβας έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας «από τα τόσα σημαντικά, που μας παρουσίασε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, κρατάω δυο λέξεις που εμπεριέχουν ως πρώτο συνθετικό τη λέξη «άξιος»: αξιολόγηση, αξιοπιστία. Χωρίς αυτά καμία διοίκηση δε θα έχει επιτυχία. Η σημερινή εκδήλωση συνεισφέρει στη γνώση για την ουσία και τις λύσεις των προβλημάτων της καθημερινότητας, τόσο για εμάς τους αυτοδιοικητικούς όσο και για τους συνειδητοποιημένους - έξυπνους πολίτες μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης».Ανάμεσα στους θεατές στην πολύωρη διαδραστική εκδήλωση βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αβαρλής, Αναστάσιος Τελίδης, Δημήτρης Κούβελας, Σωκράτης Δημητριάδης, Σωσώ Αδαμίδου, Στέλλα Αβραμίδου και Στέφανος Γωγάκος, Βικτωρία Γεράκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονόπουλος και Βασίλης Γάκης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Ταχιάος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Δεβλιώτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ηλιάδης, ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος Σταύρος Ανδρεάδης.
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Ο Επιτάφιος της Παναγίας στη Γουμένισσα

Τοπικά14 Aug 201817.50

Ο εορτασμός της Μεταστάσεως της Παναγίας είναι πανελλαδικά μοναδικός και ξεχωριστός και συγκεντρώνει πλήθος πιστών


Από το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Τοπικά14 Aug 201816.20

Κορυφώνονται αύριο με τον επίσημο εορτασμό

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχές της πόλης

Τοπικά14 Aug 201816.11

Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα 

Χαλκιδική: Τροχαίο με έναν τραυματία – Άνοιξε ο δρόμος

Τοπικά14 Aug 201815.39

Σύγκρουση αυτοκινήτου με ΙΧ στη διασταύρωση Βατοπεδίου


Χαλκιδική: Χειροπέδες σε 35χρονο για ναρκωτικά

Τοπικά14 Aug 201815.30

Συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων

Θεσσαλονίκη: Νέες θέσεις στάθμευσης για μηχανές – Πασαλάκια για λεωφορεία

Τοπικά14 Aug 201815.02

Πλαστικά πασαλάκια σε νέους δρόμους και νέες θέσεις στάθμευσης


Δεκαπενταύγουστος στη Χαλκιδική: Τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας

Τοπικά14 Aug 201815.00

Πώς γιορτάζεται στη Χαλκιδική το «Μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού

Χαλκιδική: Καπνοί στον Άγιο Μάμα – Κινητοποίηση Πυροσβεστικής

Τοπικά14 Aug 201814.22

Αναστάτωση για περιστατικό στον Άγιο Μάμα


Δήμος Θεσσαλονίκης: Οδηγίες προστασίας για βροχές – καταιγίδες

Τοπικά14 Aug 201814.02

Συμβουλές από το δήμο μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη: Σωτήριες διακομιδές με ελικόπτερο - Δύο παιδιά

Τοπικά14 Aug 201813.00

Με ελικόπτερο που έχει παραχωρήσει το πυροσβεστικό σώμα στο ΕΚΑΒ - Οι δύο αφορούσαν παιδιά


Μασούτης

Mediterranean CosmosBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία