Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ρημάζει το παλιό τραμ – Έκκληση για τη διάσωσή του (ΦΩΤΟ)

Σαπίζει το παλιό βαγόνι της Θεσσαλονίκης που είχε διασωθεί

Σαπίζει το παλιό βαγόνι τραμ της Θεσσαλονίκης που είχε διασωθεί ως ένα κομμάτι της μεταφορικής ιστορίας της πόλης. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δημοσίευσε την φωτογραφία του ρημαγμένου παλιού βαγονιού τραμ, μία εικόνα που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν εμπεκόμενο, αναφέροντας πως η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει δηλώσει πως θα πληρώσει τα έξοδα για την αποκατάστασή του.

Μάλιστα, ο κ. Τρεμόπουλος απευθύνει έκκληση προς όλους όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.

Διαβάστε την ανάρτησή του.

Μπήκαμε στο παλιό αμαξοστάσιο των τραμ, στο παλιό Ντεπώ, και σας παρουσιάζουμε την απαράδεκτη σημερινή εικόνα του τραμ που είχαμε διασώσει.

Η πρωτοβουλία μας για τη διάσωσή του και την ανακατασκευή του, μαζί με το άλλο που σαπίζει στο εργοτάξιο του Δήμου στην Καρακάση (με 25η Μαρτίου), ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσει όλη τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί και μέσα από την ομάδα αυτή.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει δηλώσει (φραστικά ακόμη) ότι διατίθεται να πληρώσει τα έξοδα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των δύο βαγονιών. Χωρίς να απονέμουμε αυτή τη στιγμή ευθύνες, οφείλουμε να πιέσουμε ώστε αυτή η υπόσχεση να γίνει πράξη.

Τα σχέδια υπάρχουν, οι διεθνείς επαφές επίσης, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανακατασκευή τους στην αρχική τους μορφή, χωρίς αυτοσχεδιασμούς και προχειρότητες. 

Και εντάσσουμε αυτή την ανακατασκευή ρυμουλκού και ρυμουλκούμενου σε έναν ευρύτερο στόχο αποκατάστασης του ιστορικού και διατηρητέου αμαξοστάσιου των τραμ και μετατροπής του σε Μουσείο μεταφορών της πόλης.

Ταυτόχρονα, δημοσιοποιούμε το ζήτημα και οργανώνουμε κάθε εθελοντική προσφορά για τη διάσωση της ίδιας της ιστορίας της πόλης.

Δηλώνουμε την υποστήριξή μας! Διακινούμε το παρόν κείμενο για συλλογή υπογραφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ