21

JUL
2018

Στην πόλη ο Δήμαρχος Τρικκαίων για να συζητήσει με πολίτες αποτελεσματικές πολιτικές για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη το έξυπνο παράδειγμα από τα Τρίκαλα

16 May 201818.33

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Σκεφτείτε μια πόλη με ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ, με Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό, τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας, λεωφορεία χωρίς οδηγό, διαδικτυακή πλατφόρμα e-Dialogos, μέσω της οποίας οι δημότες συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, που σε διάρκεια 40 ημερών συγκεντρώνει 900.000 επισκέπτες, και με μελλοντική ανάπτυξη δικτύου  5G, με... διαστημικές ταχύτητες ίντερνετ!

Δεν μιλάμε για μια πόλη της κεντρικής ή της βόρειας Ευρώπης, αλλά για μια πόλη που βρίσκεται στην Ελλάδα, στη Θεσσαλία: τα Τρίκαλα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, θεωρείται ως ένας από τους πιο «έξυπνους» δήμους της χώρας αλλά και της ΕΕ. Και η πόλη μας έχει πολλά να διδαχτεί από αυτόν, στην προσπάθειά της να μπει για τα καλά στον 21ο αιώνα.

Με αυτό το σκεπτικό ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προσκάλεσε το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε μια ανοιχτή συζήτηση για το τί και πώς έκανε στον τόπο του και για το τί προγραμματίζει για το μέλλον, αλλά και για το παρόν και το μέλλον των ελληνικών πόλεων με γνώμονα μια βιώσιμη και έξυπνη πόλη προς όφελος των πολιτών.Η συζήτηση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (18:30) στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 14, Λαδάδικα) . 

«Με τον δήμαρχο Τρικκαίων γνωριστήκαμε το 2014 όταν πρωτοεκλέχθηκε. Ο συγκεκριμένος δήμος ήταν και στο δίκτυο των “Ελληνικών Πράσινων Πόλεων” και αναπτύχθηκε μια καλή επαφή. Ο κ. Παπαστεργίου, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είναι στη Δημαρχία, έκανε εξαιρετική δουλειά στο δήμο, κυρίως στο επίπεδο της καινοτομίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στοιχείων δηλαδή που χαρακτηρίζουν μια έξυπνη πόλη. Σκέφτηκα λοιπόν τι καλύτερο από το να έρθει ένας πετυχημένος, καινοτόμος και αποτελεσματικός δήμαρχος και σε μια διαδραστική συζήτηση με τους δημότες της Θεσσαλονίκης. Να παρουσιάσει αυτά που έχει καταφέρει να κάνει στο δήμο του, να τα περιγράψει, να μας πει πώς τα κατάφερε και μάλιστα τόσο γρήγορα, τι άλλο σχεδιάζει, και να πάρουμε παραδείγματα από έναν δήμο που σε κάποιους τομείς είναι πιο μπροστά από τον δικό μας», μας εξήγησε ο κ. Ζέρβας σε τηλεφωνική μας συνομιλία.

Συμπλήρωσε πως ο δήμαρχος Τρικκαίων θα είναι ο μόνος καλεσμένος και οι δημότες θα μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις/τοποθετήσεις και ερωτήσεις.

Οι θεματικές της συζήτησης είναι οκτώ: 1.Κυκλοφοριακό και ΜΜΜ, 2.Ανακύκλωση και Αποκομιδή σκουπιδιών, 3.Εξυπηρέτηση πολιτών και e-διακυβέρνηση, 4.Ανάπτυξη – Καινοτομία - Νεοφυή επιχειρηματικότητα, 5.Τρίτη ηλικία, 6.Περιβάλλον, 7.Εκπαίδευση – Παιδεία - Πολιτιστικές δράσεις, 8.Προσφυγικό. Επίσης θα προβληθούν και βίντεο που θα παρουσιάζουν τη δουλειά που έχει γίνει στο δήμο.

«Θεωρώ πως πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που είναι πιο μπροστά από εμάς ή έχουμε κάτι να μάθουμε από αυτούς, και χαίρομαι πολύ που ο δήμαρχος Τρικκαίων ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μου για να έρθει να μιλήσει στην πόλη μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Νεκρός άνδρας βρέθηκε σε θάλασσα της Χαλκιδικής

Τοπικά20 Jul 201823.04

Ο 83χρονος ανασύρθηκε από το Λιμενικό Σώμα

Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων για στρατιωτικούς στο Σουφλί

Τοπικά20 Jul 201821.10

Για τις ανάγκες του προσωπικού του ΓΕΣ


Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκρυβε 10 κιλά ναρκωτικά στη ντουλάπα! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά20 Jul 201820.01

Είχε αυτοσχέδιες συσκευασίες με σχεδόν 40 γραμμάρια κοκαΐνη και πάνω από 10 κιλά κάνναβη


Θεσσαλονίκη: Βουτιές και παιχνίδια στην αμμουδιά... για 700 παιδιά!

Τοπικά20 Jul 201819.30

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα”από το δήμο Θέρμης

Θεσσαλονίκη: Άλλες δυο νέες παιδικές χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών (ΦΩΤΟ)

Τοπικά20 Jul 201818.20

Δύο νέοι υπερσύγχρονοι και ασφαλείς χώροι ψυχαγωγίας


ΜασούτηςMediterranean CosmosCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία