21

JUL
2018

Τι λένε για την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης

Απάντηση ΦΟΔΣΑ και ΠΕΔ-ΚΜ στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το νερό

16 May 201817.40

«Ήρθαμε εδώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων», δήλωσε από το Παρίσι ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Φορέα στο Παρίσι.

«Εμείς στα απλά θέματα, στα απορρίμματα δηλαδή, έχουμε στόχο και όραμα να δώσουμε λύσεις» είπε και τόνισε ότι η αποστολή διοργανώθηκε σε συνεννόηση με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και την ελληνική πρεσβεία, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΦΟΔΣΑ και δημάρχων στο Παρίσι «δεν έχει καμία σχέση με το νερό», σχολίασε ότι «η ΠΕΔ-ΚΜ είχε, έχει και θα εξακολουθήσει να έχει σταθερή θέση σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΕΥΑΘ, της περαιτέρω ιδιωτικοποίησής της» και υπογράμμισε ότι η Ένωση πρόσφατα κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση.

Για την αποστολή στο Παρίσι, είπε ότι έγινε στο πλαίσιο αντίστοιχων επισκέψεων στην Αυστρία, τη Γερμανία και άλλες χώρες για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τους συντάκτες της ανακοίνωσης δήλωσε: «είναι παραχαράκτες της αλήθειας και ντροπή τους».


Η ανακοίνωση της ΠΕΔΚΜ

Το πλήρες κείμενο της ΠΕΔΚΜ είχε ως εξής:

«Απάντηση στους παραχαράκτες της Αλήθειας. Ο «κανονικός» ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτυπά.»

Με αφορμή τη μετάβαση στη Γαλλία δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της ΠΕΔΚΜ προκειμένου να επισκεφθούν μονάδες διοίκησης και διαχείρισης απορριμμάτων δηλαδή σκουπιδιών και όχι νερού, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, ενεργώντας ως «κανονικός» ΣΥΡΙΖΑ, ξαναχτυπά παραχαράζοντας την αλήθεια. Η επίσκεψη αυτή στη SUEZ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ζητήματα της ΕΥΑΘ. Η SUEZ είναι μία εταιρία που εκτός από τα νερά ασχολείται και με τα απορρίμματα. Φυσικά ευρισκόμενοι στη Γαλλία για το συγκεκριμένο σκοπό επισκεπτόμαστε κι άλλες μονάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο καταρτίσθηκε σε συνεργασία μεταξύ ΦΟΔΣΑ, Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Πρεσβεία.

Τονίζουμε ότι ανάλογες επισκέψεις προηγήθηκαν σε Γερμανία, Αυστρία, προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ΠΕΔΚΜ διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, στο ζήτημα του νερού της Θεσσαλονίκης και ως ΕΥΑΘ έχει σταθερές απόψεις και θέσεις. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πρόσφατα προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, την οποία επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, πιστός στις μνημονιακές του δεσμεύσεις. Επίσης θυμίζουμε την συνεπή αγωνιστική στάση της ΠΕΔΚΜ κατά το δημοψήφισμα που έγινε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Αλήθεια ο «κανονικός» ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τί έχει να μας πει για τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ;

Έχουμε λοιπόν… δύο ΣΥΡΙΖΑ, ένα στην Θεσσαλονίκη κι ένα στην Κυβέρνηση στην Αθήνα. Η επιχείρηση κοροϊδίας και εξαπάτησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όπως και όλων των Ελλήνων, συνεχίζεται χωρίς ντροπή… Ποιοι μιλάνε για συνέπεια!! Αυτοί που έκαναν την κωλοτούμπα σπορ. Οι ντίλερ των ψεμάτων.  Αυτά  προς το παρόν. Τα  υπόλοιπα, αν χρειασθεί όταν επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη».
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τους Νέους Επιβάτες

Τοπικά21 Jul 201810.16

Προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης


Από το Εθνικό Κολυμβητήριο

Κάντε βουτιές σε 10 πισίνες της Θεσσαλονίκης - Δείτε ποιες είναι ανοιχτές!

Τοπικά21 Jul 201809.30

Ποιοι δήμοι έχουν πισίνες και τι προσφέρει η καθεμιά

Νεκρός άνδρας βρέθηκε σε θάλασσα της Χαλκιδικής

Τοπικά20 Jul 201823.04

Ο 83χρονος ανασύρθηκε από το Λιμενικό Σώμα

Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων για στρατιωτικούς στο Σουφλί

Τοπικά20 Jul 201821.10

Για τις ανάγκες του προσωπικού του ΓΕΣΜασούτηςMediterranean CosmosCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία