Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαθητές σε συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα

Από Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη - Τι έγινε στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Ο  διακεκριμένος τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας και η  εξαμελής  ορχήστρα του χάρηκαν μία ιδιαίτερη σύμπραξη επί σκηνής με τους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου  του Ζωγραφείου Κωνσταντινούπολης και της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς οι μαθητές ανταποκρίθηκαν,  κατά κοινή ομολογία,  άψογα στις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν  και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε συγκινημένο την εκδήλωση.

Χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου εκ μέρους της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» (Παράρτημα Ν. Ψυχικού),  με την ευγενική συμπαράσταση της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η οποία είχε σκοπό την ενίσχυση του έργου και των δράσεων του Ζωγραφείου Λυκείου, του ιστορικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης Γιάννης  Δεμιρτζόγλου  καθώς και η Πρόεδρος  και η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη  Αικατερίνη Μαντουλίδου και Άσπα Χασιώτη, αντίστοιχα, οι οποίοι μεταξύ άλλων τόνισαν τη σημασία τέτοιων συνεργασιών, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ελληνισμού της Πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού των μαθητών των δύο σχολείων στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πλατεία Συντάγματος, να καθίσουν στα έδρανα του κοινοβουλίου, να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και   στον Ιερό Βράχο, να δουν το Ζάπειο Μέγαρο, να θαυμάσουν  το Καλλιμάρμαρο και να περπατήσουν στη γραφική Πλάκα, στο Θησείο και στον Εθνικό Κήπο, συνδυάζοντας  μια ενδιαφέρουσα βιωματική διδασκαλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελούδης για Γενοκτονία Αρμενίων: Πότε να μην επιτραπεί ξανά τέτοια φρικαλεότητα
«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος» αναφέρεις ε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Αγγελούδης για Γενοκτονία Αρμενίων: Πότε να μην επιτραπεί ξανά τέτοια φρικαλεότητα