Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Χωρίς επενδύσεις, δεν υπάρχει ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης»

Δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Παπαστάμου στην ΔΕΒΘ

«Η αναγκαία κινητήριος δύναμη για την παραγωγική μηχανή της Ελλάδας, είναι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις, είτε άμεσες στη χώρα μας, είτε επενδύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, σε ξένες αγορές. Χωρίς εξαγωγές και επενδύσεις, κάθε προσπάθεια ουσιαστικής οικονομικής ανάκαμψης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Τα παραπάνω τόνισε ο Bουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Παπαστάμου με τίτλο «Οικονομική Διπλωματία», στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Ο κ. Καλαφάτης, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η οικονομική διπλωματία, με γερές βάσεις στην οικονομική επιστήμη, στη στρατηγική των επιχειρήσεων και στις διεθνείς σχέσεις, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αποκλιμάκωση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων, καθώς και στην ανάδειξη του ρόλου νέων πρωταγωνιστών στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Ο κ. Ανδρέας Παπαστάμου, περιγράφει άριστα στο βιβλίο του, πως η οικονομική διπλωματία, αποτελεί ένα πεδίο δράσης που περιλαμβάνει εξωτερικά και εσωτερικά ζητήματα της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις, η δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η δημιουργία ισχυρών δεσμών με άλλες χώρες, ακόμα και η φιλοξενία –κατά μία έννοια- των συμφερόντων τους δια των επενδύσεών τους στην Ελλάδα, δημιουργούν συνθήκες αποτροπής οποιοδήποτε επιβουλεύεται την κυριαρχία μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης