24

SEP
2018

Εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο δήμο Θέρμης

Θεσσαλονίκη: Ψεκασμοί για τα κουνούπια στη Θέρμη – Οδηγίες στους δημότες

30 Apr 201817.03

Ξεκίνησε το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Οι πρώτοι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στις 4/5 στα Βασιλικά και στη Θέρμη μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας που καλύπτει όλα τα φυσικά υγροτοπικά συστήματα, τους ορυζώνες, τις εστίες αναπαραγωγής που υπάρχουν στο περιαστικό σύστημα των οικισμών.

Παράλληλα, προκειμένου να μην υπάρξει κανένας οικισμός χωρίς την απαραίτητη προστασία, υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά, άμεσα, το συμπληρωματικό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί ο δήμος Θέρμης. Αυτό, περιλαμβάνει συμπληρωματικές δράσεις και παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους οικισμούς και περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν ειδικά προβλήματα. Εστιάζει, κυρίως, στην καταπολέμηση των κουνουπιών, αλλά και των ψύλλων, σε περιοχές όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες και έχουν κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν την εμφάνισή τους τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας, από την άλλη, από την περιλαμβάνει δράσεις στο φυσικό και περιαστικό σύστημα όλων των οικισμών του δήμου, έως και δύο χιλιόμετρα πέριξ αυτών, καθώς και στις αστικές εστίες και εντός των ιδιοκτησιών σε έξι οικισμούς του δήμου μας και συγκεκριμένα σε Αγία Παρασκευή, Καρδία, Λακκιά, Μονοπήγαδο, Πλαγιάρι και Τρίλοφο.

Η κύρια μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, όσο αυτά ζουν μέσα στο νερό, με τη χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περιβαλλοντικά συμβατό και δεν σκοτώνει τα ακμαία κουνούπια αλλά αντιμετωπίζει τις προνύμφες μέσα από ήπιες και εντοπισμένες παρεμβάσεις σε υδατικές συλλογές. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν σε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών.

Οδηγίες προς τους δημότες

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, εκτός από τα προγράμματα του δήμου και της περιφέρειας, προϋπόθεση είναι και η συνεργασία των κατοίκων, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους.

Είναι βασικό, για παράδειγμα, έπειτα από βροχή απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από τις αυλές ή τα μπαλκόνια προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη κουνουπιών. Επίσης, είναι προτιμότερο το πότισμα να γίνεται νωρίς το πρωί, και όχι αργά το απόγευμα, ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμιζεται και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Τέλος, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορούν να επικοινωνούν με την εξειδικευμένη εταιρεία Οικοανάπτυξη που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: «Το 5ο Δημοτικό Σχολείο μπορεί να καταρρεύσει»

Τοπικά24 Sep 201818.12

Τι αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, Σωκράτης Δημητριάδης


Μένουμε Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί Λευκός Πύργος και Ροτόντα

Τοπικά24 Sep 201817.20

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης για τη λίστα του Υπερταμείου 

ΛΑΕ: Στη λίστα της ντροπής μουσεία, νοσοκομείο και εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη!

Τοπικά24 Sep 201817.17

Νέες αποκαλύψεις για τα ακίνητα που μεταφέρθηκαν στο Υπερταμείο


Στο 85% η εμβολιαστική κάλυψη στην Κ. Μακεδονία

Τοπικά24 Sep 201817.10

ΠΕΔ-ΚΜ: Εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών


Δήμος Θεσσαλονίκης: Να μην πάνε στο Υπερταμείο μουσεία και μνημεία

Τοπικά24 Sep 201817.00

Θεωρεί δεδομένο ότι μνημεία, χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς και μουσεία δεν θα μεταβιβαστούν τελικά


Προώθηση και προβολή της Θεσσαλονίκης στη Σουηδία

Τοπικά24 Sep 201816.50

18 αποστολές στο εξωτερικό συμπλήρωσε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έκτακτα μέτρα για την επιδείνωση του καιρού

Τοπικά24 Sep 201816.15

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες λόγω του έκτακτου δελτίου καιρούΜασούτης

Mediterranean CosmosHuawei Y seriesΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


MiseryISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία