Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μαθητές γυμνασίου έφτιαξαν και εκθέτουν μακέτες κτιρίων

Στο πλαίσιο της 10ης Μαθηματικής Εβδομάδας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η Πλατεία Αριστοτέλους, τα Κάστρα, αρχοντικά από την Καστοριά, ναοί της Ιαπωνίας, αλλά και ο χώρος γύρω από το Σχολείο τους με κάποιες ιδέες για να είναι πιο φιλικός προς τον πεζό, είναι μερικές μόνο από τις μακέτες που έφτιαξαν στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (βρίσκεται στην περιοχή του Ιπποκρατείου νοσοκομείου και περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Ομήρου και Θεαγένους Χαρίση) και που τις εκθέτουν στο πλαίσιο της 10ης Μαθηματικής Εβδομάδας η οποία πραγματοποιείται από το πρωί της Τετάρτης 25/4 στο περίπτερο 8, αίθουσα Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ-HELEXPO και διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Μέχρι και τις 29/4 οι ίδιοι οι μαθητές θα ξεναγούν άλλους μαθητές και θα εξηγούν πώς δούλεψαν για να γίνουν πραγματικότητα τα έργα τους.

«Οι μικρές σε μέγεθος μακέτες είναι ατομικές και οι μεγάλες αποτελούν συλλογικό έργο», μάς είπε η μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου Μυρτώ Γιουρούκη. Μας εξήγησε για τα υλικά που χρησιμοποίησαν, τα μέρη που επέλεξαν ως πηγή έμπνευσης για τις μακέτες τους, αλλά και για τα βραβεία που έχουν λάβει τα έργα τους στον διαγωνισμό που κάνουν στο σχολείο τους.

«Μέχρι την Παρασκευή θα κάνουμε τις ξεναγήσεις για σχολεία από τις 9 το πρωί μέχρι και τη μία το μεσημέρι», σημείωσε Μαθητής Γ’ Γυμνασίου Κώστας Ντόζης και μας μίλησε και για τον διαγωνισμό μακετών που κάνουν κάθε χρόνο. 

«Είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτό τον θεσμό. Όμως κάθε χρονιά πραγματοποιούμε Έκθεση Τεχνολογίας και διαγωνισμό με έργα μαθητών της Α’ και Β’ Γυμνασίου», εξήγησε η καθηγήτρια Αφουξενίδου Αθηνά. Και συμπλήρωσε: «Στην Μαθηματική Εβδομάδα ήρθαμε να εκθέσουμε μακέτες που έφτιαξαν οι μαθητές στο μάθημα της Τεχνολογίας στο σχολείο και δείχνουν υπαρκτά κτίρια, και έχουν γίνει εξολοκλήρου στην αίθουσα. Τα παιδιά αφιέρωσαν πολύ ελεύθερο χρόνο για να φτιάξουν τις μακέτες και οι ίδιοι οι μαθητές ξεναγούν τους επισκέπτες. Και μαθαίνουν έτσι δεξιότητες που διαφορετικά δεν θα τις είχαν ανακαλύψει».

Σημειώστε ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό από 13.00 μέχρι 21.00 έως και τις 29/4/2018 και έχει ελεύθερη είσοδο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ