24

MAY
2018

Τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα

Αποκτά ζωή το στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη!

26 Apr 201800.56

Στην αποτύπωση όλων των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα έχουν προχωρήσει οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη οι δικηγόροι του δήμου ετοιμάζουν τις διοικητικές αποβολές για όλους τους καταληψίες μέσα στο χώρο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η μελέτη για την περίφραξη όλου του πρώην στρατοπέδου και στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί άδεια από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων.

Οι παραπάνω κινήσεις, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, είχαν προσδιοριστεί σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή παραγόντων της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, καθώς και της νομικής και αρχιτεκτονικής υπηρεσίας του δήμου. "Μετά από τα τρία αυτά βήματα, ο δήμος θα μπει στο στρατόπεδο για να πραγματοποιήσει τον καθαρισμό του και στη συνέχεια θα υπάρξει φύλαξη του χώρου. Επόμενος στόχος είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ "Παρά θιν αλός", του Δήμου Καλαμαριάς, να γίνουν φέτος, στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου, στο κέντρο του πρώην στρατοπέδου, στο δασάκι του Κόδρα και τους κοιτώνες" προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω ενέργειες για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, ο δήμαρχος αναφέρει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση εκπροσώπων των υπηρεσιών του δήμου με στελέχη της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων και του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να αποφασιστεί ποια κτίσματα θα παραμείνουν και ποια θα κατεδαφιστούν.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Καλαμαριάς μελετά τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη δημιουργία αστικού μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή, ενώ πρόκειται να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για όλο το στρατόπεδο. "Το σχέδιο αυτό θα καθορίσει και τις χρήσεις γης στα κτίρια, διαφορετικά οι σχετικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν δεν μπορούν να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ" προσθέτει ο κ. Μπακογλίδης.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Ιανουάριο εγκρίθηκε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την παραχώρηση, στο Δήμο Καλαμαριάς, της χρήσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, για 99 χρόνια και χωρίς αντάλλαγμα. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε, κατά χρήση, στο δήμο έκταση εμβαδού 203 περίπου στρεμμάτων, με στόχο την αξιοποίησή της με την ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό και την κοινωνική ζωή της πόλης, ως χώρου υπερτοπικού πρασίνου και αναψυχής.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Τετ-α-τετ Τσίπρα με Μπουτάρη αύριο το πρωί

Τοπικά24 May 201819.53

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού

Πολυκυτταρική η καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη στις 10 Μαΐου

Τοπικά24 May 201819.07

Τα χαρακτηριστικά της περιέγραψε ο καθηγητής  Θεόδωρος Καρακώστας στο δημοτικό συμβούλιο


Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο στη Νέα Παραλία – Ένας τραυματίας

Τοπικά24 May 201818.55

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου


Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι: Διημερίδα από την ΠΚΜ

Τοπικά24 May 201817.30

Για να παρουσιαστεί η νέα, ολιστική τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου


Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού «χτυπά» στο Λιβάδι

Τοπικά24 May 201817.00

Αυτό το Σαββατοκύριακο 26 & 27/5 με την 3η Ανάβαση Λιβαδίου


Τουριστικός χάρτης «ενώνει» τη Θεσσαλονίκη με την Περιφέρεια

Τοπικά24 May 201816.40

Στην Κεντρική Μακεδονία –Σε 5 γλώσσες

Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στη Θεσσαλονίκη – Για την κηδεία του Χάρρυ Κλυνν

Τοπικά24 May 201816.19

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο τελευταίο αντίο του αγαπημένου κωμικού


Γιάννης Μπουτάρης: Οι αρχές να μην σταματήσουν στα «στρατιωτάκια»

Τοπικά24 May 201816.10

Ο δήμαρχος ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην χθεσινή συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης για την επίθεση που είχε δεχτεί 

Θεσσαλονίκη: Νέο τμήμα με 12 κλίνες αποκτά το Ιπποκράτειο

Τοπικά24 May 201815.50

Μετά από 25 χρόνια θα έχει ψυχιατρική πτέρυγαΜασούτηςΕΛΠΕ

hemaplex


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο ΤΘέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία