Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Ραντεβού Ζωής στην Αριστοτέλους»

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το 28ο Γενικό Λύκειο Τούμπας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ραντεβού Ζωής στην Αριστοτέλους» πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, από τις 12.00 έως τις 14.00, με τη συμμετοχή και του σωματείου «Όραμα Ελπίδας» το οποίο στηρίζει τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο, καθώς και του συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τη διαδικασία και την αναγκαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών.

Το 28ο ΓΕΛ Τούμπας προχώρησε στη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης με την μορφή της Κοιν.Σ.Επ -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση- η οποία μέσω των υπηρεσιών που παρέχει, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης, έχει ως απώτερο στόχο την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Η εικονική επιχείρηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, που είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω στάθηκε η ασθένεια ενός μαθητή του συγκεκριμένου λυκείου, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία και έγινε εφικτό να βρει συμβατό δότη από την Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών μυελού των οστών.

O Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμβάλει στη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία θα πλαισιωθεί από πρόγραμμα σχολικών μουσικών σχημάτων, με τη συμμετοχή στην ενημέρωση μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους, την παροχή ρεύματος και τη διάθεση εξέδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης