Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ιστορικός περίπατος σήμερα στο δήμο Παύλου Μελά

Ξεναγός και αφηγητής, ο συγγραφέας και καθηγητής Σπ. Λαζαρίδης - Ποια είναι τα σημεία επίσκεψης

Ιστορικό περίπατο διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά, σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και τις ώρες 16.00 - 19.00, στο πλαίσιο του κύκλου Ιστορίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου.

Δημότες αλλά και επισκέπτες της περιοχής, μπορούν να ακολουθήσουν μια διαδρομή κατά μήκος της οδού Λαγκαδά στη δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιήγηση σε τόπους και εποχές. Όλη, ή σχεδόν όλη, η ιστορία της Θεσσαλονίκης αναδύεται μέσα από τη βόλτα σε κτίρια και σε ταφικά σύνολα που σημάδεψαν αυτόν το δρόμο από την αρχή της χάραξής του και πριν, ακόμα, απ’ αυτήν. Ξεναγός και αφηγητής, στα εδάφη της δυτικής πλευράς της πόλης, ο συγγραφέας και καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης Σπύρος Λαζαρίδης.

Τόπος συνάντησης έχει οριστεί η Αγία Παρασκευή (Ορθόδοξο Κοιμητήριο), στις 15.50.

Σημεία επίσκεψης είναι το Ορθόδοξο νεκροταφείο Αγίας Παρασκευής, το Καθολικό νεκροταφείο, τα Συμμαχικά Κοιμητήρια, Κτίρια καθολικών (Μονή Λαζαριστών, Μονή Καλογραιών) και το Στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και σήμερα Τετάρτη 25/4/2018 και ώρα 11.00, στο τηλέφωνο 2313 302808 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη