Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλαφάτης: Έρχεται νέο καμπ προσφύγων στη Θεσσαλονίκη;

Ερώτηση στη βουλή για το θέμα του προσφυγικού...

«Οι τοπικές αρχές και κοινωνίες, στη Θεσσαλονίκη και αλλού, χρειάζονται υπεύθυνη ενημέρωση και συνεννόηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Οι απαντήσεις της Πολιτείας με “ίσως” και… πιθανότητες, καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία εξακολουθεί να πορεύεται η κυβέρνηση στο προσφυγικό και σίγουρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για σοβαρή διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από την αύξηση των προσφυγικών ροών. Δεν πρόκειται για θέμα που θα προκύψει στο απώτερο μέλλον. Το ζούμε σήμερα.»

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητά υπεύθυνες απαντήσεις, για το αν θα δημιουργηθεί νέα δομή υποδοχής προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και στην πέριξ αυτής περιοχή, αν πρόκειται να επεκταθούν οι υφιστάμενες και πως θωρακίζονται οι φιλοξενούμενοι σ` αυτές και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, σε συνεργασία με το ΕΣΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται, πως οι προσφυγικές ροές σημειώνουν καθημερινά αλματώδη αύξηση με πάνω από 1.500 πρόσφυγες να έχουν εισέλθει τις τελευταίες εβδομάδες από τα σύνορα του Έβρου στην ελληνική επικράτεια, ενώ, πολλές δεκάδες προσφύγων κατακλύζουν ακόμη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δομές φιλοξενίας προσφύγων πέριξ της Θεσσαλονίκης είναι κατάμεστες και φιλοξενούν ήδη 500 με 600 πρόσφυγες έκαστη, χωρίς δυνατότητα απορρόφησης άλλων προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ