Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέο σκάφος κάνει 3 τα καραβάκια στο Θερμαϊκό – Και νέα στάση! (ΦΩΤΟ)

Μετά από 40 χρόνια τα καραβάκια θα κάνουν στάση και στην Αγία Τριάδα

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Πιο νωρίς ξεκινούν για φέτος τα δρομολόγιά τους τα «Καραβάκια» του Θερμαϊκού. Και πέρα από την Περαία και την Αγία Τριάδα, θα προσεγγίζουν και την Αγία Τριάδα με ένα νέο τρίτο ταχύπλοο σκάφος.

«Φέτος ξεκινούμε με το γνωστό καραβάκι τον “Κωνσταντή” που θα αρχίσει με πέντε δρομολόγια από Θεσσαλονίκη με αφετηρία την 1η Προβλήτα του λιμανιού και πέντε από Περαία και Νέους Επιβάτες, με ενδιάμεση στάση πάντα στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια προς τα τέλη Μάη, ίσως και λίγο νωρίτερα θα κάνει την εμφάνισή του το νέο μας καραβάκι, το “Ολυμπία” για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 ατόμων, διαθέτει δύο μηχανές με συνολική ισχύ 1078 ίππους, κάτι που το κατατάσσει στα ταχύτερα της κατηγορίας του. Μιλάμε δηλαδή για ταχύπλοο που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαλαμίνα της Αττικής. Το συγκεκριμένο σκάφος μάς δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε για 1η φορά την Αγία Τριάδα κάτι που έχει να συμβεί περίπου 40 χρόνια», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κοινοπραξίας "Karavakia Thessaloniki Waterbus", που λειτουργεί τα σκάφη της θαλάσσιας συγκοινωνίας τη φετινή περίοδο, Νίκος Τσαμασλής.

Όπως τόνισε η σύνδεση με την παραλία της Αγίας Τριάδας έγινε και με αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και με επιθυμία της κοινοπραξίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus». Διευκρίνισε πως το ταχύπλοο «δεν θα ταξιδεύει με μέγιστες ταχύτητες ώστε να λειτουργεί και ως εμπειρία με ήπιο χαρακτήρα, αφού στόχος της κοινοπραξίας παραμένει οι επισκέπτες και οι επιβάτες να απολαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης από τη θάλασσα όσο περισσότερο μπορούν στα καραβάκια».

Οι ώρες των δρομολογίων, όπως και η έναρξή τους θα καθοριστούν στις επόμενες μέρες. «Κάντε λίγη υπομονή... Εκτιμούμε πως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη, ίσως στις 5 ή 6/5, θα αρχίσουν τα δρομολόγια προς Περαία και Νέους Επιβάτες», σχολίασε ο κ. Τσαμασλής. Και πρόσθεσε πως στο δυναμικό θα ενταχθεί από το καλοκαίρι και ο “Άγιος Γεώργιος”. «Θα έχουμε δηλαδή τρία καραβάκια στην γραμμή. Ο “Κωσταντής” και ο “Άγιος Γεώργιος” θα πηγαίνουν Περαία και Νέους Επιβάτες και το “Ολυμπία” θα πηγαίνει Περαία, Νέους Επιβάτες και Αγία Τριάδα».  

Όσο για τους επιβάτες που ταξίδεψαν πέρυσι ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως πέρυσι έφτασαν τους 60.000, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Σημειώστε πως το κόστος του εισιτηρίου παραμένει ίδιο με την περίοδο του 2017 στα 3.5 ευρώ το κανονικό και στα 2.5 το μειωμένο, ανά διαδρομή. Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να συμβουλευτείτε και την σελίδα του Karavakia Thessaloniki Waterbus στο facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ