25

SEP
2018

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια ανέκδοτο

17 Apr 201813.20
Την άποψη πως το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια ανέκδοτο εκφράζει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, στην οποία υποστηρίζει ότι «η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ και ο εποπτεύων υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τριπλασίασαν τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, αφού πρώτα διευθέτησαν μια σειρά από επείγοντα ζητήματα». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα αποτελέσματα πολύ σύντομα έγινα ορατά ενώ το χρονοδιάγραμμα τηρείται πλέον απαρέγκλιτα. Έτσι η διοίκηση της εταιρίας μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του έργου συζητώντας με την τοπική κοινωνία». Παράλληλα, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ Θεσσαλονίκης σχετικά με τη στάση της για το θέμα της δημόσιας διαβούλευσης για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Ιδιαίτερα έντονο φαίνεται πως είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., καθώς το κυβερνητικό έργο στην πόλη γίνεται όλο και πιο εμφανές. Και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδομήσει αυτό που οι Θεσσαλονικείς βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια.

Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εξέδωσε ακόμη μια ανακοίνωση αυτή τη φορά για να κατηγορήσει τη διαβούλευση που έγινε τη Δευτέρα 16/4, από τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με τους αρμόδιους φορείς και τις αυτοδιοικητικές αρχές με θέμα την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ενός έργου οι εργασίες του οποίου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς ενώ με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν σταματήσει μετατρέποντας το στο πιο σύντομο ανέκδοτο της πόλης. Σήμερα όμως το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον ανέκδοτο.

Εάν εκεί στη ΝΔ, επεδείκνυαν, όταν ήταν στην κυβέρνηση, την ίδια παραγωγικότητα στην εκτέλεση του έργου, με αυτήν που επιδεικνύουν στην ταχύτητα έκδοσης ανακοινώσεων, σήμερα οι Θεσσαλονικείς θα χρησιμοποιούσαν το μετρό. Όμως δυστυχώς για την πόλη έπραξαν ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα από το 2006 να έχει υλοποιηθεί μόνον το 40% του έργου. Παρέδωσαν μάλιστα στη νέα κυβέρνηση ένα έργο σταματημένο, με την πόλη να μοιάζει με απέραντη λαμαρινούπολη και την αγορά να στενάζει μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αυτή ήταν η συνεισφορά τους .

Η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ και ο εποπτεύων υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τριπλασίασαν τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, αφού πρώτα διευθέτησαν μια σειρά από επείγοντα ζητήματα , όπως: συμβατική τακτοποίηση του έργου, αντικατάσταση της κατασκευάστριας εταιρείας που είχε εκπέσει, με μια νέα και εύρωστη οικονομικά, ικανής να συνεχίσει το έργο και να το αποπερατώσει, διευθέτηση δικαστικών διαφορών με τις απαιτήσεις των εργολάβων να επιδικάζονται κατά τρόπο ωφέλιμο για το δημόσιο συμφέρον, πλήρης επανενεργοποίηση της σύμβασης.

Τα αποτελέσματα πολύ σύντομα έγινα ορατά ενώ το χρονοδιάγραμμα τηρείται πλέον απαρέγκλιτα. Έτσι η διοίκηση της εταιρίας μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του έργου συζητώντας με την τοπική κοινωνία. Αυτήν την έννοια έχει η διαβούλευση την οποία ειρωνεύεται η τοπική ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την “προσχηματική”.

Δε μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η διαβούλευση. Βλέπετε το να συζητάς με τους ενδιαφερόμενους δεν είναι κάτι που περιλαμβάνεται στην αντίληψη που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άσκηση πολιτικής. Γιατί ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους με άλλη κουλτούρα και κουβαλάμε διαφορετικό αξιακό φορτίο. Γιατί για την Αριστερά ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς, την κοινωνία, τους πολίτες κλπ., είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Εάν δεν γνωρίζαμε πως το χιούμορ δεν ανήκει στα ατού της ΝΔ, θα γελούσαμε με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα εκεί που γίνεται αναφορά στην πραγματική ευαισθησία που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις δυτικές συνοικίες. Για την περιοχή δηλαδή που είχε εγκαταλείψει εντελώς και που μέσα σε τρία χρόνια έγινα όσα οι “ευαίσθητοι” δεν έκαναν σε 40 χρόνια (ΤΟΜΥ, στρατόπεδο Παύλου Μελά κλπ.).

Τέλος, θα συμβουλεύαμε στους συντάκτες των ανακοινώσεων να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Γιατί τη λέξη “προσχηματική”, χρησιμοποίησαν και μερικές μέρες πριν για να χαρακτηρίσουν τη λειτουργία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μια άποψη όμως που δε φαίνεται να συμφωνούν μαζί της ούτε κεντρικά πολιτικά στελέχη της ΝΔ.

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης το βλέπουν καθημερινά περνώντας από τα εργοτάξια, τις λαμαρίνες σιγά-σιγά να απομακρύνονται, λωρίδες δρόμων να δίνονται στην κυκλοφορία. Και επειδή η πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι δεν μπορεί να παραποιηθεί, νομίζουμε πως η εμμονή τους με το μετρό υποκρύπτει είτε προσωπική εμπάθεια είτε σκοπιμότητες.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Στον Πειραιά 462 πρόσφυγες από τη Μόρια-Μεταφέρονται στη Βόλβη Θεσσαλονίκης

Τοπικά25 Sep 201809.50

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του προσφυγικού καταυλισμού

Φωτογραφία αρχείου

Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά25 Sep 201809.40

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε δέκα περιπτώσεις για κοπές δέντρων

Πυρκαγιές ξέσπασαν τα ξημερώματα σε 2 περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά25 Sep 201809.30

Απλώθηκαν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων - Στα σημεία βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Θεσσαλονίκη: Stop στα καραβάκια λόγω κακοκαιρίας - Πού χτυπάει

Τοπικά25 Sep 201802.36

Αναβάλλονται τα δρομολόγια λόγω καιρικών συνθηκών


ΤΩΡΑ: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τοπικά25 Sep 201801.59

Ξέσπασε νωρίτερα στην ΒΙΠΕ Σίνδου


Θεσσαλονίκη: Έρχεται το 2ο Sputnik Festival στο πάρκο Ξαρχάκου!

Τοπικά24 Sep 201821.09

Ένα φεστιβάλ με μουσική και ομιλίες αφιερωμένο στην ειρήνη


Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν ακροάσεις πολιτών στην αστυνομία – Τι πρέπει να ξέρεις

Τοπικά24 Sep 201820.44

Καθορισμός ημέρας ακρόασης πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη


Μπιτζιλέκης: Τι ισχύει νομικά για το αιματηρό συμβάν στην Ομόνοια

Τοπικά24 Sep 201820.36

Κατέληξε με το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου


Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση Ι.Χ. και δικύκλου στο κέντρο

Τοπικά24 Sep 201820.10

Τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλουΜασούτης

Mediterranean CosmosHuawei Y seriesΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


MiseryISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία