Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διακινητές μετέφεραν 19 αλλοδαπούς με ταρίφα €1.500 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ τέσσερα μέλη συμμορίας, στην επαρχιακή οδό Σοχού – Όσσας

Στη σύλληψη τεσσάρων (4) μελών συμμορίας, τα οποία ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας προχώρησαν χθες αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 3 ημεδαπούς και 1 αλλοδαπό, ηλικίας 52, 44, 49 και 54 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για σύσταση συμμορίας και μεταφορά – προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (16-04-2018), στην επαρχιακή οδό Σοχού – Όσσας (κόμβος Λαγκαδά), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και έλεγξαν τρία (3) οχήματα που οδηγούνταν από τους ημεδαπούς συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δεκαεννέα (19) αλλοδαπών που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του ενός οχήματος, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα έτερα οχήματα λειτουργούσαν ως προπομπός και οπισθοπομπός κατά τη μεταφορά.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την παράνομη μεταφορά τους θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα και έντεκα (11) κάρτες sim, καθώς και το χρηματικό ποσό των 610 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»