Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 3.000 μαθητές παρουσιάζουν τις τεχνολογικές τους δημιουργίες

Ξεκινά σήμερα στο Νόησις το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής - Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Πρωτότυποι κάδοι απορριμμάτων, οικολογικά ρομπότ και έξυπνα φανάρια είναι ορισμένες μόνο από τις ιδέες που θα παρουσιαστούν στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "ΝΟΗΣΙΣ", στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια του τετραήμερου, περίπου 3.000 μαθητές από 145 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορων περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν 240 ευρηματικές εργασίες.

Μεταξύ άλλων, μαθητές του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν το εξακόπτερο, μη επανδρωμένο, αεροσκάφος, που φτιάχτηκε με σκοπό την εποπτεία δασικών περιοχών για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών.

Μαθητές του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς θα παρουσιάσουν δύο Hydrorobots, με τηλεχειριστήριο και αισθητήρες, για τον καθαρισμό της θάλασσας από πετρελαιοκηλίδα.

Η ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας θα θέσουν σε λειτουργία ένα ρομπότ, το οποίο στην μπροστινή του πλευρά έχει προσαρμοσμένο έναν μαρκαδόρο. Το σύστημα ελέγχεται εξ αποστάσεως και είναι ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας δημιούργησαν πρωτότυπους κάδους απορριμμάτων, που ανοίγουν τα καπάκια μόλις ...αισθανθούν ανθρώπινο χέρι, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών κατασκεύασαν ένα διαφορετικό πιάνο, ενώ το δικό τους στίγμα στο συνέδριο θα δώσουν τα παιδιά από το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη, ΕΕΕΕΚ Κιλκίς, 1ο ΤΕΕ ΕΙΔ Αγωγής Β Βαθμιας και 1ο ΕΕΕΕΚ Θέρμης.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βαθμιας και Β' βαθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Ίδρυμα Νόησις - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας καθώς και το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι