21

JUL
2018

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και τι τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ

Καταγγελία: Ξυλοδαρμός και κλοπές σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κιλκίς

16 Apr 201817.31

Να καταγγείλει και να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας και ανομίας που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 4 στις 02-04-2018.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 27/01/2018 κατά το απογευματινό ωράριο 15:00-23:00, νοσηλευτές ξυλοκοπήθηκαν από ψυχικά ασθενή στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

Το γεγονός καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ που αποστέλλει και την σχετική ενημέρωση- καταγγελία εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.


Τι συνέβη…


Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα: «η ανωτέρω ασθενής χαστούκισε, κλότσησε και έριξε στο πάτωμα πιάνοντας από τον λαιμό νοσηλεύτριες οι οποίες, παρά τον τρόμο που βίωσαν, με αυταπάρνηση συνέχιζαν να εξυπηρετούν τα περιστατικά με κλειδωμένες τις πόρτες. Αργότερα στις 21:50 με προφορική εντολή εισαγγελίας μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου για ακούσια νοσηλεία.

Την Παρασκευή 02/03/2018 και ώρα 17:00 νοσηλευτές συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω ένα άτομο που προσπαθούσε να κάνει διάρρηξη σε κλινική της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα ο δράστης υπό την επήρεια εισπνεόμενης ουσίας (βενζίνης) με κατσαβίδι διέρρηξε φοριαμούς στα αποδυτήρια νοσηλευτών. Έγινε ωστόσο αντιληπτός από νοσηλευτή ο οποίος τον ακινητοποίησε και εκλήθη η αστυνομία η οποία και  τον  συνέλαβε. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος ο οποίος στις 20/02/2018 αφαίρεσε  από τους κοιτώνες των ιατρών σάκο με ρουχισμό και ηλεκτρονικές συσκευές.

 Την Δευτέρα 19/03/2018 και ώρα 23:25 ασθενής εξήλθε χωρίς άδεια από την ψυχιατρική κλινική (στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς χωρίς πάντοτε την παρουσία ιατρού και δεύτερου νοσηλευτή) και εισέβαλε στις αίθουσες του χειρουργείου παραβιάζοντας τις «ανύπαρκτες» πόρτες ασφαλείας.

Σημειωτέον ότι από τις 08/05/2017 Θυρωρός - τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο και ως εκ τούτου παρατηρείται το σύνηθες φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εισόδου και εξόδου (επανειλημμένα ψυχικά  ασθενών) στους χώρους του νοσοκομείου από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό.

Επιπλέον το Νοσοκομείο, μετά από απουσία 2 ετών, διαθέτει 6 φύλακες από τις 12/02/2018  οι οποίοι ωστόσο δεν επαρκούν για τη κάλυψη των αναγκών του».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς προς το υπουργείο Υγείας: «Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θέλουμε να ενημερώσουμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  ότι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό  χώρο  με  τη δέουσα ευσυνειδησία όμως απαιτούμε άμεσα από τους υπευθύνους όπως διαφυλάξουν τη σωματική μας ακεραιότητα και την προστασία των δικαιωμάτων μας εντός των χώρων εργασίας μας.

Δυστυχώς, αν και είχαμε επισημάνει επανειλημμένα  στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ, αλλά και στον Υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα της παρουσίας προσωπικού φύλαξης στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, αλλά και γενικότερα στο χώρο του Νοσοκομείου προκειμένου να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά και με αφορμή την αύξηση της προσέλευσης ασθενών προς το Νοσοκομείο μας ιδίως λόγω του προσφυγικού, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα.

Ύστερα από τα παραπάνω λοιπόν είναι προφανής η άμεση και επιτακτική ανάγκη επίλυσης των ανωτέρω  προβλημάτων πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι “ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ”».                          


Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ


Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα περιστατικά που συνέβησαν και τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

-Τα Φαινόμενα βίας σε βάρος προσωπικού  στα Νοσοκομεία συνεχίζονται

-Φταίει η στοχοποίηση του προσωπικού από τον κο Πολάκη και τα πλημμελή μέτρα φύλαξης

-Επιτέλους πρέπει να θρηνήσουμε θύματα εργαζόμενους για να ξυπνήσει το Υπουργείο Υγείας

-Οι επιθέσεις με μαχαίρια, πιστόλια δεν φθάνουν

-Συνέχεια: Ξυλοδαρμοί Νοσηλευτών, Γιατρών  & κλοπές στο ΓΝ Κιλκίς.

Επίσης συμπληρώνει ότι:«Εάν δεν ληφθούν άμεσα επαρκή μέτρα φύλαξης, δεν ανακληθούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας σε βάρος γιατρών και Νοσηλευτών και δεν προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα θρηνήσουμε θύματα εργαζόμενους.

Επιτέλους ας ξυπνήσουν εκεί στο Υπουργείο Υγείας.

 


Έχουμε επιθέσεις με πιστόλια, μαχαίρια, σοβαρούς τραυματισμούς προσωπικού. Τι άλλο;

Πότε θα λάβουν μέτρα; Όταν θα συμβούν μοιραία περιστατικά;».


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Νεκρός άνδρας βρέθηκε σε θάλασσα της Χαλκιδικής

Τοπικά20 Jul 201823.04

Ο 83χρονος ανασύρθηκε από το Λιμενικό Σώμα

Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων για στρατιωτικούς στο Σουφλί

Τοπικά20 Jul 201821.10

Για τις ανάγκες του προσωπικού του ΓΕΣ


Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκρυβε 10 κιλά ναρκωτικά στη ντουλάπα! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά20 Jul 201820.01

Είχε αυτοσχέδιες συσκευασίες με σχεδόν 40 γραμμάρια κοκαΐνη και πάνω από 10 κιλά κάνναβη


Θεσσαλονίκη: Βουτιές και παιχνίδια στην αμμουδιά... για 700 παιδιά!

Τοπικά20 Jul 201819.30

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα”από το δήμο Θέρμης

Θεσσαλονίκη: Άλλες δυο νέες παιδικές χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών (ΦΩΤΟ)

Τοπικά20 Jul 201818.20

Δύο νέοι υπερσύγχρονοι και ασφαλείς χώροι ψυχαγωγίας


ΜασούτηςMediterranean CosmosCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία