Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αδέσποτα σκυλιά τραυμάτισαν σοβαρά γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε δύο ημέρες δύο επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά σε βάρος πολιτών

Μέσα σε δύο μέρες καταγράφτηκαν δύο επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε βάρος διερχόμενων πολιτών στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα. Όπως καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ένας ακόμη άνδρας έπεσε θύμα επίθεσης. Η ΡΕΚΚ καλεί να απομακρυνθούν άμεσα τα άτυχα αδέσποτα ενώ αναφέρει πως ασυνείδητοι «τα τρέφουν με ωμά κρέατα που προμηθεύονται από γειτονικά κρεοπωλεία.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η ΡΕΚΚ.

Το Σάββατο πρωί (17.3) ελεύθερη επαγγελματίας,  μόνιμη κάτοικος Καλαμαριάς (η Τ.Α.) δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από δύο αδέσποτα σκυλιά μέσα στο χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο εσωτερικό του μηρού (βλ. φώτο) . Αμέσως μετά, επισκέφθηκε δημόσιο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή μεσημέρι, πριν τον αγώνα Απόλλωνα Πόντου Καλαμαριάς και Αιγινιακού ένας ακόμα διερχόμενος πολίτης δέχθηκε όμοια επίθεση από δύο αδέσποτα σκυλιά πάλι μέσα στο χώρο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του επίσης. Στην επίθεση ήταν παρών και ένας διερχόμενος (Α.Α.) , ο οποίος μας κατήγγειλε το γεγονός.

Τα περιστατικά αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς μετά την πρόσφατη επίσημη παραχώρηση  του μεγαλύτερου μέρους της έκτασης (203 στρ.) από την Κυβέρνηση στο Δήμο Καλαμαριάς για να μετατραπεί από χώρο εγκατάλειψης και ασυδοσίας σε υπερτοπικό χώρο πρασίνου και αναψυχής, η δημοτική αρχή οφείλει να διασφαλίσει ΑΜΕΣΑ όρους και προϋποθέσεις ώστε ο χώρος να γίνει φιλικός και ασφαλής για όλους τους κατοίκους της Καλαμαριάς και όχι μόνο για αυτούς, που προφανώς σήμερα δεν υπάρχουν.

Η ΡΕΚΚ καλεί όσους αντιλαμβάνονται παρόμοια περιστατικά ή πέφτουν οι ίδιοι θύματα επιθέσεων να τα καταγγέλλουν στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές.

Η δημοτική αρχή και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ καλούνται να μην αδιαφορούν αλλά  να επιληφθούν άμεσα απομακρύνοντας τα άτυχα αδέσποτα, διότι διαπιστωμένα, παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά σε ανθρώπους , υπάρχουν δε άτομα που καταγγέλλουν ότι ασυνείδητοι τα τρέφουν με ωμά κρέατα που προμηθεύονται από γειτονικά κρεοπωλεία.

           

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ