Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δρόμος καρμανιόλα στην Καλαμαριά – Τον κλείνουν κάτοικοι

Διαμαρτυρία πολιτών για διασταύρωση στην Καλαμαριά

Σε συμβολικό αποκλεισμό της διασταύρωσης των οδών Μητρ. Καλλιδου και Καθηγητού Ρωσσίδου στην Καλαμαριά καλούν για σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τα συχνά ατυχήματα που συμβαίνουν στο σημείο.

Στο σχετικό κάλεσμα που γίνεται μέσω facebook, ο διοργανωτής του αποκλεισμού, Δ. Αντωνίου, αναφέρει ότι «επανειλημμένα συμβαίνει στη διασταύρωση αυτή και από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Κάθε μέρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος άτυχος. Ακόμη ανθρώπινη ζωή δεν χάθηκε αλλά όταν αυτό συμβεί θα λέμε όλοι ‘τι κρίμα’ και θα ρίχνουμε ευθύνες από δω κι από κει. Εγώ λέω ΦΤΑΝΕΙ ! Δεν περιμένω άλλο. Τη Δευτέρα μαζί με την γειτονιά και με την στήριξη της τροχαίας θα προχωρήσουμε σε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας στη διασταύρωση αυτή, ελπίζοντας να μας ακούσουν αυτοί που πρέπει και να κάνουν επιτέλους κάτι. Σας θέλω όλους εκεί. Σας χρειάζομαι εκεί».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Αντωνίου αναφέρει ότι «λόγω των έργου του μετρό, το λεωφορείο νούμερο 7 ‘αναγκάζεται’ να διασχίζει τη Καλλίδου που είναι συνοικιακός στενός δρόμος. Το γεγονός ότι επί της Καλλίδου διέρχεται λεωφορείο την καθιστά δρόμο με προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει ότι στο σημείο που η Ρωσσίδη συναντάει την Καλλίδου έχει μπει STOP για τα οχήματα που βρίσκονται επί της Ρωσσίδη».

Ακόμη, σημειώνει ότι «μεγάλος αριθμός οδηγών που βρίσκονται επί της Ρωσσίδη παραβιάζουν το STOP στη διασταύρωση με την Καλλίδου. Σε όλες τις προηγούμενες διασταυρώσεις τα οχήματα επί της Ρωσσίδη έχουν προτεραιότητα οπότε και αναπτύσσουν ταχύτητα και διατηρούν και την αίσθηση της προτεραιότητας καθώς βρίσκονται σε μεγάλο και διπλής κυκλοφορίας δρόμο που συναντάει μικρά συνοικιακά δρομάκια. Αυτό αλλάζει όμως στη διασταύρωση με την Καλλίδου η οποία έχει προτεραιότητα λόγω της διέλευσης του λεωφορείου από το δρόμο αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε μέρα όλη η περιοχή να περιμένει από στιγμή σε στιγμή το επόμενο \τροχαίο ατύχημα».

Κατά τον ίδιο, «οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όσο αφορά την σήμανση, στο σημείο αυτό είναι υπό την ευθύνη του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ». Περιγράφοντας το ζητούμενο της διαμαρτυρίας, αναφέρει ότι «αυτό που αιτούμαστε είναι να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή. Αν υπάρξουν θύματα μετά θα είναι αργά. Το ζητούμενο είναι να προληφθεί το ‘κακό’ το οποίο πλησιάζει με μαθηματική ακρίβεια. Σε αυτό συνηγορούν τα στατιστικά στοιχεία της τροχαίας αλλά και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των γύρω κατοίκων για τα όσα έχουν δει τα μάτια τους τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι πλέον μονάχα η παραβίαση του STOP αλλά οι συνθήκες που οδηγούν σε αυτή την παραβίαση. Αυτό αιτούμαστε από το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να λάβει υπόψη του και να ‘διορθώσει’ το συντομότερο δυνατό πριν χαθούνε άδικα ανθρώπινες ζωές».

Για να δείτε το σχετικό event στο facebook, πατήστε εδώ.

Μάλιστα, έχει ανεβάσει και σχετικό video στο youtube με εικόνες από το σημείο, περιγράφοντας το πρόβλημα που υπάρχει:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ