Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Οι 7 λόγοι για να την επισκεφθείς με την οικογένειά σου!

Νέα στρατηγική της αντιδημαρχίας Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μια πόλη με ζεστή καρδιά, με ιστορία και πολιτισμό, με εξαίρετη κουζίνα, μια πόλη -σημείο εξορμήσεων, με χώρους family friendly (φιλικούς στην οικογένεια), που παίζει και ζει δυνατά και που θα θυμάσαι για πάντα.

Αυτοί είναι οι 7 λόγοι για να επισκεφθείς τη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά σου.

Και καταγράφονται σε ένα φυλλάδιο που κυκλοφορεί σε 20.000 αντίτυπα και θα μοιραστεί στα info point της πόλης μας (σημ. το 1ο λειτουργεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το 2ο θα αρχίσει να λειτουργεί δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο από 30/3/2018 ) , αλλά και σε χώρους που συνδέονται με τον τουρισμό (πράκτορες, ξενοδοχεία, μουσεία κλπ).

Πρόκειται ουσιαστικά για τη νέα στρατηγική της αντιδημαρχίας Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για την αύξηση των αφίξεων στο κομμάτι του οικογενειακού τουρισμού. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης φάνηκε πως ένα πολύ μικρό ποσοστό των τουριστών της πόλης μας είναι οικογένειες. «Αυτό λειτούργησε ως κίνητρο για να αυξήσουμε την προσέλευση οικογενειών που θα επισκεφθούν την πόλη. Μην ξεχνάτε πως οι οικογένειες αφήνουν και περισσότερα χρήματα στις επιχειρήσεις», τόνισε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σπύρος Πέγκας σε συνέντευξη τύπου. Πρόσθεσε πως το φυλλάδιο αυτό και η αυριανή ημερίδα για την  Ημερίδα «Θεσσαλονίκη και τουρισμός»-Πόλη φιλική για την οικογένεια που θα γίνει 17.00-21.00 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, αλλά και της απογευματινής εκδήλωσης της Τρίτης για το ΕΣΠΑ σε τουριστικές επιχειρήσεις, λειτουργούν συμπληρωματικά, και πως ειδικά για τις δύο πρώτες δράσεις συνεργάστηκαν με την υπεύθυνη των ιστοσελίδων www. pygolampides.gr και www.thepaperboat.gr κα. Ιωάννα Σεραφειμίδου.

Να σημειωθεί πως το φυλλάδιο παραπέμπει σε ένα pdf που έχει περαιτέρω χρηστικές πληροφορίες για τα σημεία που θα μπορούσε μια οικογένεια να επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη αν θέλει να μάθει την ιστορία της, αν θέλει να πάει μια βόλτα σε ένα πάρκο ή στην παραλία και να κάνει ποδήλατο, τα σημεία που θα μπορούσε να επιλέξει για τον καφέ της και για το φαγητό της (άκαπνα καφέ-εστιατόρια), αλλά και τα μέρη που θα μπορούσε να διαλέξει αν θελήσει να αποδράσει (NOESIS, Magic Park, Waterland, Honey park κλπ).

«Είναι η αρχή μιας προσπάθειας για να μαθευτεί πως η Θεσσαλονίκης είναι μια πόλη φιλική προς την οικογένεια. Είναι ασφαλής, περπατιέται εύκολα με τα πόδια, έχει εύκολες διαδρομές και έχει χώρους δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά» εξήγησε ο κ. Πέγκας. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο δήμος θα είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο από πλευράς πολιτών, ενώ αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε την ιδέα από ένα ταξίδι του στο Μπιλμπάο, και συγκεκριμένα βλέποντας ότι στον δρόμο δίπλα από τον ποταμό που οδηγούσε στο Guggenheim υπήρχαν πολλές παιδικές χαρές.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Σεραφειμίδου είπε πως η αφετηρία για να ψάξει χώρους που είναι φιλικοί προς την οικογένεια έγινε με τις "Πυγολαμπίδες" όπου και έγινε μια πρώτη καταγραφή. Εστίασε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης σε σχέση με άλλες πόλεις λέγοντας πως είναι μια πόλη με ζεστή καρδιά, φιλόξενη, ασφαλής και ηλιόλουστη. «Αυτά δεν είναι δεδομένα παντού» σχολίασε. Πρόσθεσε πως η ίδια μεγαλώνοντας στην Γερμανία έζησε σε πόλη που ήταν φιλική προς την οικογένεια και ήθελε να κάνει μια συγκεντρωτική προσπάθεια ώστε να αναδείξει τα σημεία που μπορούν να προτιμούν οι οικογένειες εδώ, στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενη στο pdf και στο φυλλάδιο είπε πως θα κυκλοφορούν και στα αγγλικά, ενώ ειδικά για το πρώτο είπε πως θα έχει και Links, αλλά και χάρτες που θα παραπέμπουν στο googlemaps για τα εντοπίσει τα σημεία που θέλει να δει ο επισκέπτης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας σε περιοχές όπως η Ροτόντα και η πλατεία Αριστοτέλους όπου υπάρχουν κρούσματα με ναρκωτικά και λαθρεμπόριο τσιγάρων ο αντιδήμαρχος Τουρισμού σχολίασε πως όντως υπάρχουν μικρές μαύρες τρύπες, πώς έχουν γίνει παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση και γίνονται προσπάθειες από δήμο και αστυνομία για να τιθασεύσουν τα φαινόμενα αυτά.

Μιλώντας για την προσβασιμότητα σε πάρκα και πεζόδρομους είπε πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα και συνεχίζουν να γίνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ